News Flash:

UPDATE - Accident feroviar in Italia: Cel putin trei persoane au murit, iar alte 10 au fost ranite grav

25 Ianuarie 2018
1053 Vizualizari | 0 Comentarii
milano 07707000

Deraierea unui tren regional s-a soldat cu cel putin trei morti si zece raniti grav joi dimineata, in apropiere de Milano, au anuntat salvatorii, relateaza AFP.
Evacuati unul cate unul pe targi, ranitii cel mai grav au primit primele ingrijiri pe un camp, la cateva zeci de metri de locul accidentului.

Jurnalistii erau tinuti intr-un camp, la aproximativ 100 de metri de locul dramei, unde trei elicoptere asteptau sa evacueze raniti, in timp ce alt elicopter survola zona.

Unul dintre raniti, cu hainele rupte, acoperit intr-o patura termica si purtand o masca de oxigen pe fata, a fost transportat catre un elicopter, potrivit unei jurnaliste AFP.

Potrivit primelor imagini publicate de pompierii italieni, cel putin un pasager era blocat in scaun, blocat de plafoniera si peretele vagonului deformat de impact.

”MAMA, AJUTOR!”

O mama a povestit cotidianului La Repubblica faptul ca fiica sa a sunat-o in momentul accidentului. ”Mama, ajutor, trenul este pe cale sa deraieze”, a avut ea timp sa-i spuna mamei sale. De atunci, telefonul ei nu mai raspunde, a declarat mama.

Potrivit unor marturii culese de presa italiana, trenul a inceput sa se zguduie puternic, ca si cum ar fi trecut peste pietre. A urmat o frana foarte brutala, iar trenul a deraiat.

Parchetul de la Milano a deschis o ancheta, iar potrivit presei anchetatorii au inceput sa-l interogheze pe conductor.

Accidentul a avut loc in apropiere de Segrate, la periferia de nord-est a Milanului, una dintre ultimele opriri inainte de centrul Milano. Acest tren regional, care a plecat de la Cremona la ora locala 5.32 (6.32, ora Romaniei), urma sa ajunga la Milano la ora locala 7.24 (8.24, ora Romaniei).

Pasagerii erau in principal oameni care se duceau la serviciu in centrul capitalei economice italiene si studenti.

Acest tren, alcatuit din sase sau opt vagoane potrivit unor surse, apartine companiei regionale lombarde Trenord, detinuta in parti egale de grupul public Trenitalia si Ferrovie Nord Milano (FNM), o intreprindere feroviara care opereaza in principal in nordul peninsulei.

Catre ora locala 8.00 (9.00, ora Romaniei), Trenord a informat pasagerii de intreruperea seriviciului, din cauza unei ”probleme tehnice la un tren”, provocand critici dure pe retele de socializare.

Acest accident este cel mai grav de la catastrofa feroviara care s-a soldat cu 23 de morti in iulie 2016, la Puglia (sud).

 

 

Cel putin doua persoane au murit si alte zece au fost ranite dupa ce un tren a deraiat, joi dimineata, in apropierea orasului italian Milano, informeaza BBC News Online.
Accidentul feroviar a avut loc la ora locala 7 (8, ora Romaniei).

Potrivit cotidianului La Stampa, alte zece persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale.

La locul accidentului au ajuns mai multe ambulante si echipe de descarcerare.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1245 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006381 (s)