News Flash:

Transportatorii se pregatesc de proteste de amploare dupa scumpirea carburantilor

15 Septembrie 2017
954 Vizualizari | 0 Comentarii
protest masini
Scumpirile la carburanti operate de companiile petroliere imediat dupa intrarea in vigoare a supraacizei de 0,16 lei la litru ii scot pe transportatori in strada. Patronatele din domeniul transporturilor anunta proteste de amploare.


"Luni vom depune la Primaria Capitalei solicitari de proteste. Vom avea o discutie pe tema returnarii accizei. Este foarte grav pentru ca ne dam peste cap complet. Vom plati 25 de lei mai mult la un plin, la un autoturism, sau 45 de lei pentru un vehicul de 8+1 locuri", a declarat la Realitatea TV Augustin Hagiu, presedintele Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT). Potrivit lui Hagiu, scumpirile la pompa se vor reflecta rapid la zona de raft in cazul multor produse sau servicii.


"Domnul Tudose nu este atat de naiv incat sa creada ca cineva va inghiti taxa pe aciza. Dupa momentul 1 ianuarie 2018 ne vom da seama de greseala", a mai spus seful operatorilor din Transporturi.
Oficialul FORT a anuntat ca protestele vor incepe din data de 1 octombrie in Piata Victoriei din Capitala, chiar in fata Guvernului.  Guvernul a decis saptamanile trecute introducerea in doua trepte a unei supra-accize pe carburanti, iar imediat dupa preturile carburantilor au inceput sa creasca, motivul invocat fiind cresterea preturilor la titei, pe fondul uraganului din Texas. Din momentul anuntarii pana in prezent, preturile carburantilor au crescut cu pana la 10 bani pe litru. Chiar din dimineata zilei de vineri, 15 septembrie, cand a intrat in vigoare prima treapta a supraaccizei, statiile de benzina au anuntat preturi mai mari cu pana la 10 bani pe litru. 


"Vom continua sa platim o acciza majorata si lucrurile vor sta la fel, nu se face nimic in zona de infrastructura. Vom cere oficial autorizatie de manifestatie in Piata Victoriei incepand cu 1 octombrie. Ne aflam in situatia in care cresterile de pret au avut loc pana si asta noapte.. Cred ca domnul Miihai Tudose trebuie sa treaca la actiune nu mai are ce discutii sa poarte, sa treaca la redeventa", a mai spus Hagiu.


Potrivit acestuia, fiecare zi care trece inseamna pierderi si la bugeutul de stat si in buzunarul romanilor.

scumpirile carburanti augustin hagiu fort
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1338 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004442 (s)