News Flash:

25 migranti irakieni depistati la Vama Nadlac. Acestia incercau sa intre ilegal in tara

12 Septembrie 2017
1033 Vizualizari | 0 Comentarii
frontiera5
Politistii de frontiera aradeni din cadrul SPF Nadlac au depistat, la sfarsitul saptamanii trecute, un numar de 25 de cetateni din Irak, toti solicitanti de azil in Romania, care au incercat sa iasa ilegal din tara, informeaza subcomisar Loredana Chifor, purtator de cuvant al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Oradea. 
Potrivit sursei citate, intr-unul din cazuri, 9 dintre migranti au fost ajutati de doua calauze, cetateni romani, fapt pentru care acestia sunt cercetati pentru trafic de migranti, fiind retinuti pentru 24 de ore. 
'In data de 10 septembrie, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Nadlac, judetul Arad, cu sprijinul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Arad, au declansat o actiune specifica pentru combaterea migratiei ilegale in zona de competenta, ocazie cu care au oprit pentru control, in jurul orei 2,00, pe raza localitatii Nadlac, doua autoturisme marca Volkswagen Golf. In urma legitimarii celor doi conducatori auto, politistii de frontiera au constatat ca acestia sunt cetatenii romani G.B. si D.H., ambii in varsta de 26 de ani, cu domiciliul pe raza judetului Timis. Deoarece nu-si justificau prezenta in zona de frontiera, persoanele in cauza au fost duse la sediul sectorului pentru verificari', informeaza sursa citata. 
In acelasi timp, un alt echipaj al Politiei de Frontiera a depistat, la aproximativ 600 m fata de linia de frontiera, 9 persoane de origine afroasiatica, care se indreptau spre teritoriul statului vecin. Cu ocazia verificarilor, politistii de frontiera au stabilit ca cei in cauza sunt cetateni irakieni, grupul fiind alcatuit din 3 barbati, 1 femeie si 5 minori, adultii avand varste cuprinse intre 23 si 33 de ani, iar minorii intre 7 si 17 ani, toti fiind solicitanti de azil in Romania. 
Cu ocazia cercetarilor, s-a stabilit ca persoanele in cauza intentionau sa treaca ilegal frontiera pentru a ajunge intr-o tara din Spatiul Schengen. Cei doi soferi au declarat ca i-au transportat pe cei noua cetateni straini pana in apropierea frontierei, in schimbul unor sume de bani cuprinse intre 200 lei si 150 euro de persoana. 
Potrivit reprezentantului ITPF Oradea, in dimineata zilei de luni, 11 septembrie, in jurul orei 1,00, politistii de frontiera din cadrul aceluiasi sector au depistat, la aproximativ 50 m fata de linia de frontiera, 16 persoane de origine afroasiatica, care se indreptau pe jos spre Ungaria, fapt pentru care au fost duse la sediul sectorului pentru cercetari. 
'Cu ocazia verificarilor, politistii de frontiera au stabilit ca cei in cauza sunt cetateni irakieni, 11 barbati, 2 femei si 3 minori, adultii avand varste cuprinse intre 23 si 31 de ani, iar minorii intre 3 si 16 ani, toti fiind solicitanti de azil in Romania', a precizat Loredana Chifor. 
La cercetari, s-a stabilit ca persoanele in cauza intentionau sa treaca ilegal frontiera pentru a ajunge intr-o tara din Spatiul Schengen. 
'In cazul ambelor grupuri, politistii de frontiera aradeni au intocmit migrantilor lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat, iar calauzelor sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de migranti, impotriva acestora luandu-se masura retinerii pentru o perioada de 24 de ore, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun', a adaugat subcomisar Loredana Chifor. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1124 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004862 (s)