News Flash:

Legea salarizarii provoaca DEZECHILIBRE in bugetele mai multor primarii

12 Septembrie 2017
910 Vizualizari | 0 Comentarii
salariu marit
In mai multe localitati din tara primarii nu mai au bani de salarii, dupa ce au majorat lefurile. Bugetul Primariei Dimacheni din judetul Botosani este gol, nu sunt bani pentru salarii, dar nici pentru lemnele de foc necesare incalzirii birourilor.
Cei 15 angajati ai Primariei comunei Dimacheni din judetul Botosani nu isi vor primi luna aceasta salariile, bugetul comunei fiind gol dupa ce conducerea institutiei a majorat, conform legii, salariile incepand cu data de 1 iulie si nu a mai primit alti bani pentru asigurarea cheltuielilor de functionare.
Conform conducerii Primariei comunei Dimacheni, institutia nu mai are bani de functionare, avand deja datorii la iluminatul public, la compania care aduna gunoiul din localitate si restante la plata navetei profesorilor.
“Avem 15 angajati la Primaria din Dimacheni. Ar trebui sa dam salariile, dar nu mai avem bani. Dupa cresterile salariale care a avut loc de la 1 iulie, efortul bugetar pentru plata salariilor este de 90.000 de lei pe luna, ceea ce include salariile si plata contributiilor catre stat, dar noi nu mai avem bani. Nu mai avem bani nici pentru cheltuielile de functionare ale institutiei deoarece suntem o comuna mica si nu avem alte venituri decat cele de la buget. Am ramas fara bani dupa ce am crescut salariile personalului si tot asteptam rectificarea bugetara. Nu stiu cum vom plati lunea viitoare salariile. Bugetul este gol”, a declarat, corespondetului MEDIAFAX, viceprimarul comunei Dimacheni, Valentin Albu. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1167 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004727 (s)