News Flash:

Numarul scolilor fara autorizatii sanitare in Hunedoara este in scadere

11 Septembrie 2017
1003 Vizualizari | 0 Comentarii
scoala dumbrava
Numarul scolilor fara autorizatie sanitara este in scadere in judetul Hunedoara, din totalul unitatilor de invatamant doar zece deschizandu-se luni fara autorizatia emisa de catre inspectorii Directiei de Sanatate Publica (DSP), releva datele institutiei medicale. 
"Procentul scolilor neautorizate reprezinta 3,7% din totalul unitatilor de invatamant, in scadere fata de anul trecut. Copiii inscrisi in aceste unitati de invatamant reprezinta 2% din totalul elevilor din judetul Hunedoara", a precizat, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al DSP Hunedoara, dr. Cecilia Birau. 
Majoritatea problemelor semnalate de inspectorii DSP Hunedoara se refera la faptul ca unitatile scolare nu au circuite functionale, necesita reparatii sau anumite lucrari de intretinere nu au fost finalizate. De asemenea, trei gradinite functioneaza la parterul unor blocuri de locuinte si nu pot fi autorizate. 
In ceea ce priveste autorizatiile de securitate la incendii, trei scoli din judetul Hunedoara nu au obtinut, pana luni, autorizatie de functionare din partea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU), iar pentru alte cinci unitati de invatamant nu au fost autorizate anumite corpuri de cladire. 
Reprezentantii ISU au precizat insa ca activitatea elevilor se poate desfasura fara probleme. 
Corpurile de cladire neautorizate fac parte din categoria celor reabilitate sau nou construite, cele noua spatii fiind situate in scoli din localitatile Buces, Harau, Deva si Hunedoara. 
In ceea ce priveste cele trei scoli neautorizate, acestea functioneaza in localitatile Calan, Petrosani si Paclisa. 
"Principalele motive pentru care unitatile de invatamant sau corpuri din cadrul acestora nu au fost autorizate din punct de vedere al securitatii la incendiu se refera, in majoritatea cazurilor, la lipsa documentelor conform Ordinului MAI 129/2016, anexa 4. Este vorba de lipsa proceselor verbale pentru calitatea lucrarilor, lipsa scenariilor de securitate la incendiu sau a sistemelor de iluminat pentru evacuare, interventii si impotriva panicii. Sunt detalii tehnice. Aceasta nu inseamna ca scolile sunt un pericol pentru copiii care invata acolo", a declarat, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al ISU Hunedoara, Anemona Doda. 
Potrivit acesteia, toate scolile din judetul Hunedoara au fost verificate de inspectorii ISU inainte de deschiderea anului scolar, controalele avand un caracter permanent. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1171 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007230 (s)