News Flash:

Timisorenii prefera creditele noi in lei

15 Aprilie 2015
1243 Vizualizari | 0 Comentarii
 Judetul Timis se afla de ani buni pe primele locuri din Romania in ceea priveste creditele acordate de banci. Iar aceasta inseamna si restante mai mari fata de alte zone. Totusi, ultimele date prezentate de Banca Nationala a Romaniei arata ca valoarea restantelor este in scadere.
Veste buna pentru bancile cu sucursale in Timis. Clientii cu credite sunt tot mai buni platnici. O arata datele BNR, facute publice de curand.
Astfel, la finalul lunii februarie a acestui an, datoriile neplatite de cei cu credite insumau 437 de milioane de lei, la cele acordate in moneda nationala, respectiv 1,016 miliarde lei, la cele acordate in valuta. Dupa luna februarie a anului trecut datoriile erau de 524 de milioane la cele in lei si de 1,121 miliarde lei la cele in valuta.
Trebuie spus ca soldul creditelor in lei este in crestere, fata de cele in valuta, aflate in scadere. Ceea ce este o veste buna, romanii incep sa se imprumute din nou la banci, mai ales in moneda nationala, adica in moneda in care oamenii primesc salariile. Aceasta inseamna si eliminarea riscului valutar.
Astfel, acum valoarea soldului creditelor este de 3,5 miliarde lei la cele in moneda nationala, respectiv 5,570 miliarde de lei, la cele in valuta. Acum un an valoarea era de 2,8 miliarde la lei, respectiv 6,1 miliarde la valuta.

judetul timis banca nationala timis valuta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1198 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005683 (s)