News Flash:

Investitii majore in acest an la Piata Badea Cartan din Timisoara

13 Aprilie 2015
1334 Vizualizari | 0 Comentarii
In Piata Badea Cartan, una dintre marile piete ale Timisoarei, sunt prevazute anul acesta lucrari de peste 100.000 de euro. Va fi amenajat in sfarsit un spatiu inchis – o hala inchisa sub copertina existenta, o solicitare mai veche a pietarilor.
„In anul 2015 se va moderniza Piata Badea Cartan. Lucrarile de modernizare constau in realizarea unui spatiu inchis sub copertina existenta, in suprafata de 900 de metri patrati. Aceasta investitie se face la solicitarea utilizatorilor pietei, pentru a fi protejati de curentul creat in timpul iernii si frigul de sub copertina. Hala nou-creata va fi din pereti tip sandwich cu policarbonat, cu o capacitate de 220 de mese. Valoarea estimata a lucrarii va fi de 120.000-130.000 euro si va fi realizata din fondurile proprii ale societatii Piete SA”, ne-a declarat viceprimarul Dan Diaconu.
Ca investitie noua, autoritatile locale au in plan o extindere a Pietei de Gros din zona Ovidiu Balea. Pana sa se ajunga efectiv la lucrari va mai dura, pentru ca reprezentantii primariei intentioneaza fie sa atraga bani europeni, fie sa extinda colaborarea cu partenerii din Ungaria pentru o astfel de investitie, scrie tion.ro.
„La ora actuala exista o hotarare de consiliu Local pentru comasarea terenurilor din vecinatatea pietei, urmand ca ulterior aceasta suprafata unificata de 5,5 hectare sa fie destinata realizarii investitiei. Pentru finantarea lucrarii, fie se vor atrage fonduri europene, fie se va face o extindere a proiectului transfrontalier in derulare cu partenerii din Szeged-Ungaria, pentru care deja am procedat la anumite discutii”, a mai explicat Diaconu.

timisoarei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006606 (s)