News Flash:

Sorina Pintea: Schimbarea conducerii Agentiei Nationale de Transplant va rezolva problema listelor de asteptare. Lucrurile au luat-o putin razna

13 Iulie 2018
626 Vizualizari | 0 Comentarii
pintea

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat, vineri, la Iasi, ca schimbarea conducerii Agentiei Nationale de Transplant (ANT) va rezolva problema listelor de asteptare si va duce la o transparentizare a intregului proces, aceasta fiind de parere ca "lucrurile au luat-o putin razna".
„Pacientii trebuie sa se inscrie pe o lista si sa fie evaluati. Dar eu am primit foarte multe mesaje si telefoane de la pacienti, care spuneau ca au nevoie de transplant. Pana la urma, cred ca schimbarea conducerii ANT va face ordine si in aceste liste, inclusiv transparentizarea, publicarea lor pe site-ul Agentiei”, a declarat, vineri, la Iasi, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.

Ministrul a mai spus ca, in privinta transplanturilor, "lucrurile au luat-o putin razna", in ceea ce priveste informarea pacientilor, iar la inceputul lunii iulie a fost restructurata conducerea.

„Eu sper ca noua conducere (a ANT - n.r.) va rezolva aceste probleme, inclusiv informarea pacientilor. Totodata, pacientul care nu poate beneficia de transplant pulmonar, de exemplu, ca orice tip de transplant, de altfel, el poate beneficia in strainatate de acest lucru. Asta, daca va gasi o clinica dispusa sa ii preia cazul. De exemplu, Austria nu face pentru nimeni transplant pulmonar in acest moment. Va relua transplanturile in 2019 pentru Slovenia. Noi am fost chemati la discutii pentru 2020”, a mai spus Sorina Pintea.


Ministrul Sanatatii a fost prezent, vineri, la Iasi, unde Consiliul Judetean Iasi, impreuna cu Ministerul Sanatatii, a organizat sedinta de lucru in cadrul careia a fost prezentat studiul de fezabilitate al viitorului Spital Regional de Urgenta.

Potrivit Sorinei Pintea, valoarea unui spital de acest fel ajunge la suma de 321,4 milioane de euro.

„Valoarea unui spital este de 321,4 milioane de euro, fara TVA. Banii vin din fonduri europene si din bugetul statului roman. La spitalul de la Iasi vor exista 850 de paturi, iar Spitalul Regional de Urgenta va fi organizat pe centre. De asemenea, suntem in faza de schimbare a legislatiei, in asa fel incat aceste spitale sa corespunda celor din strainatate. Pot sa va mai spun ca SRU Iasi va avea o suprafata de 120.000 mp”, a mai spus ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.

Ministrul a afirmat ca Spitalul Regional de Urgenta Iasi va prelua rolul Spitalului Clinic Judetean "Sfantul Spiridon".

„Exista discutii si pentru reabilitarea si modernizarea vechiului spital, respectiv Sfantul Spiridon. Deocamdata este vorba despre stadiul de analiza, dar avem in plan si acest lucru”, a mai spus Sorina Pintea.


ministrul sanatatii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1428 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006341 (s)