News Flash:

Reactia lui Sorin Grindeanu despre nemultumirile administratiei locale fata de Legea salarizarii

25 Mai 2017
918 Vizualizari | 0 Comentarii
sorin grindeanu motiune
Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, miercuri, referindu-se la nemultumirile administratiei publice locale fata de proiectul Legii salarizarii unitare, ca este "mult spus" ca in acest caz ar fi vorba despre proteste, precizand insa ca nu vrea sa le duca "in derizoriu".


"Noi am vazut toate aceste... amendamente e putin spus, proteste cred ca e mult spus, avand in vedere experienta pe care Guvernul meu, Guvernul pe care il conduc o are cu protestele, dar nu vreau sa le trimitem in derizoriu. (...) Tot ceea ce consideram a fi bun luam in considerare. Incercam sa asezam aceasta baza si Parlamentul incearca acest lucru, sa aseze aceasta piramida pe o baza corecta, echitabila, pe care sa se poata construi si retribui munca in conformitate cu responsabilitatile pe care le are fiecare si ma refer (...) in mod evident la sectorul bugetar", a declarat Grindeanu, la Mioveni, fiind intrebat cum va convinge administratia publica locala sa renunte la protestele anuntate pentru saptamana viitoare.
Intrebat cum comenteaza faptul ca administratia publica locala nu este cuprinsa in grila de salarizare prevazuta in proiectul Legii salarizarii unitare, Grindeanu a raspuns ca exista libertatea Consiliilor locale "de a da acel interval" de la cel mai mic salariu la cel mai mare.


"Cel mai mare salariu in cadrul administratiei publice locale, exceptand primarul, il are viceprimarul. In acel interval si calibrandu-si administratiile locale, ele insele, nivelul de salarizare, ele vor hotari. Daca vor hotari in comune, in orase sa dea salarii foarte mari si mare parte din resursele bugetare sa mearga pe salarizare, debalansand partea de dezvoltare, partea de investitii de la fiecare localitate, este o responsabilitate pe care si-o vor lua cei din Consiliul local, nu primarul. Consiliul local e cel care hotarareste si va hotari aceste lucruri. Daca, in schimb, vor face un echilibru intre ce inseamna salarii si partea cealalta, cea de dezvoltare, eu cred ca asta este modul corect de abordare. Dar e normal ca autoritatile locale sa-si stabileasca responsabilitatile in functie de provocarile pe care fiecare localitate o are", a spus Grindeanu, potrivit Agerpres.


Seful Executivului a reiterat faptul ca proiectul Legii salarizarii unitare a fost adoptat in Senat. "Va intra in dezbatere in Camera Deputatilor. E un proiect care are avizul pozitiv al Guvernului, cu amendamente", a precizat Grindeanu.

Totodata, intrebat daca a discutat cu liderul PSD, Liviu Dragnea, si cu membrii Coalitiei de guvernare avand in vedere ca sindicalistii ameninta cu greva, Sorin Grindeanu a precizat ca isi doreste ca Legea salarizarii unitare sa intre in vigoare la 1 iulie.


"A fost parcursa prima etapa, cea de la Senat, intr-un ritm bun. Eu sper sa fie mentinut acest ritm si la Camera Deputatilor. Termenul este sfarsitul acestui trimestru, adica sfarsitul sesiunii parlamentare. Ne dorim ca de la 1 iulie Legea salarizarii unitare sa intre in vigoare, ceea ce inseamna cateva saptamani mai devreme pentru a parcurge toate etapele. N-am niciun fel de semne de indoiala ca si in Camera Deputatilor va fi acelasi ritm", a mai afirmat Grindeanu.


Sursa: romaniatv.net

legii salarizarii grindeanu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1327 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005157 (s)