News Flash:

Primarul Nicolae Robu face lumina in dosarul retrocedarilor

22 Februarie 2017
1067 Vizualizari | 0 Comentarii
nicolae robu3
Primarul Nicolae Robu a venit marti cu clarificari in privinta dosarului de la DNA, in care el are calitatea de suspect pentru ca a vandut doua apartamente foarte modeste intr-o curte interioara, unor familii sarace. 
El a precizat ca dosarul nu se refera la retrocedari de imobile, asa cum au aparut discutii in media centrala. 
„Am vazut ca inca mai vorbesc unii despre retrocedari. In acest dosar nu este vorba despre retrocedari (...) nici pe perioada anterioara devenirii mele primar al Timisoarei. Se ancheteaza doar vanzarile de locuinte pe L 112/1996 de la intrarea in vigoare a legii pana la zi. Fac aceasta precizare pentru ca am vazut ca si presa nationala a luat de-a valma si a prezentat lucrurile intr-un fel care nu au legatura cu realitatea. Cred ca acum toata lumea s-a lamurit despre ce e vorba. Daca vorbim despre retrocedari, se stie foarte bine ca in mandatul meu nu am retrocedat nicio cladire, ci dimpotriva, am castigat in instanta trei cladiri care fusesera retrocedate si le-am readus in proprietatea publica”, a spus primarul.
Nicolae Robu a reamintit faptul ca procurorii DNA deruleaza o ancheta in cadrul careia i s-a comunicat ca are statutul de suspect pentru cele doua apartamente, scrie ziuadevest.ro.
„Trebuie sa spun inca o data ca a fost extrem de nedrept sa fiu prezentat ca suspect intr-o incalcare de proportii a legii in care s-au produs prejudicii de 40 de milioane de euro si in care s-ar fi vandut incorect aproape 1.000 de apartamente.
Eu nu stiu cat se va confirma si cat nu se va confirma din toti acesti parametri ai anchetei pe care ii enunta procurorii in acest stadiu al anchetei, dar in ceea ce ma priveste, nu am nicio legatura cu nimic in afara celor doua apartamente. 
Nu am niciun motiv sa ma plang de faptul ca am fost chemat si voi fi chemat in continuare pentru clarificarea lucrurilor, pentru ca este firesc ca un organ de ancheta sa faca lumina in orice situatie asupra careia planeaza suspiciuni de incalcare a legii. Eu nu ma pot pronunta daca cele doua vanzari s-au facut legal sau nu, dar si in ipoteza in care ele ar fi avut loc fara respectarea tuturor prevederilor legii, nu am fost eu cel care sa fi comis o infractiune, drept urmare, nu vad niciun motiv pentru care sa fiu eu acuzat, sa fiu trimis in judecata sau pus in alta ipostaza privind procedurile judiciare.

dna nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1248 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005072 (s)