News Flash:

MIERE de albine cu CATINA, reteta miraculoasa pentru 45 de boli

10 August 2016
46392 Vizualizari | 0 Comentarii
catina si miere
Catina cu miere de albine este un adevarat leac universal. Contine de 10 ori mai multa Vitamina C decat fructele citrice si de 2 ori mai multa decat faimoasele macese. Contine de asemenea si alte vitamine si elemente precum: A, B1, B2, B6, B9, E, F, K, O, beta caroten, celuloza, fosfor, potasiu, fier, calciu, magneziu.

Cercetatori de prestigiu au stabilit ca nicaieri in lume catina nu contine atat de multe principii active, vitamine, minerale, microelemente, flavonoizi si aminoacizi ca cea din Romania.


Datorita concentratiei foarte mari de vitamina C, catina te fereste de raceli si, cum in aceasta perioada de trecere de la iarna la primavara pericolul este mare, nu ezita, gandeste-te la efectele benefice ale bobitelor care inoata in miere.


Cunoscuta si sub denumirea de ginseng romanesc, catina este un tonic excelent, marind rezistenta atat la efort intelectual, cat si cel fizic. Se recomanda impotriva asteniei de primavara, dar si elevilor si studentilor, mai ales in perioadele de varf, teze si examene.


Proprietatile antioxidante de la catina cu miere de albine sunt recomandate pentru intarirea sistemului imunitar (poate vindeca orice viroza respiratorie sau raceala). De asemenea este recunoscuta si pentru beneficiile sanatatii ochilor dupa un consum zilnic de catina cu miere de albine.

Regleaza sistemul endocrin si previne atacurile de cord (practic asigura o bine functionare a intregului organism si previne rateurile inimii in urma unei vieti toxice de oras).


Catina cu miere de albine are un continut de microelemente similare cu sangele uman. Este usor asimilata de organism pentru ca vine cu efectul sau antibacterian, bacteriostatic, vindecator si reparator. Mierea aduce alaturi succesul in tratarea bolilor hepatice, digestive, bolile ficatului si a sangelui.


Mod de preparare al catinei cu miere de albine

Intr-un borcan de 800 ml, se zdrobesc 500 g boabe de catina, peste care se adauga 500 g miere.


Se consuma zilnic cate o lingurita din acest preparat si astfel organismul este fortificat in perioadele cand raceala si gripa incearca sa ne razbeasca.


3 saptamani se lasa la macerat in borcan inchis si in frigider.


Proportia ideala este doua parti miere si o parte catina. Daca se pune prea putina miere se va subtia foarte mult iar catina fiind destul de zemoasa va incepe sa fermenteze. Este bine ca boabele de catina sa fie zdrobite si cojile aruncate altfel boabele se vor lipi de limba si unii nu suporta senzatia.


Catina cu miere de albine este un produs magnific dar poate fi folosita la medicament si mai puternic. Se amesteca intr-un litru de compozitie, 500ml catina cu miere de albine, 100ml gel de aloe vera, 50ml pasta de usturoi, macerat de afine si 5-6 linguri de polen (crud sau pulbere). Acest produs este mai mult decat poate avea nevoie orice boala ca sa dispara din corpul tau.


Excelenta in caz de arsuri, dar si anemie sau alcoolism


Atat catina, folosita ca atare sau uscata, cat si preparatele din catina au darul de a regla tranzitul intestinal. Daca suferi de constipatie, siropul de catina ti-ar putea fi de leac.


Specialistii spun ca uleiul de catina, bogat in acizi grasi esentiali, licopen, tocoferoli si fitosteroli, este de un real folos in tratarea arsurilor, termice si chimice, chiar extrem de grave.


Uleiul de catina este, de asemenea, folosit cu bune rezultate si in tratamentul ulcerului gastric si duodenal, a diareei, urticariei si starilor alergice, a reumatismului, alcoolismului, anemiei, asteniei si stresului. Surse: formulaas.ro, blog.jorjette.ro, grijapentrusanatate.ro, health.com

vitamina c
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1060 (s) | 35 queries | Mysql time :0.016312 (s)

loading...