News Flash:

MIRACOL! Cum sa resetezi tiroida natural si sa-ti activezi metabolismul

10 August 2016
30049 Vizualizari | 0 Comentarii
tiroida3
Cand un om in varsta a venit la Dr. Erika Schwartz pentru prima oara pentru a cere un sfat medical, ea a remarcat imediat medicamentele invechite ale pacientului, simptomele pe care acesta le avea si a cerut sa vorbeasca cu cardiologul lui pentru a-i schimba radical tratamentul. Acest om era supraponderal, lent, avea un nivel scazut al tiroidei si al nivelului de testosteron si dezvoltase un caz sever de eczeme care ii provocau mancarimi si il impiedicau sa doarma noaptea.
Dupa trei saptamani in care Dr. Erika Schwartz a tot incercat sa ia legatura cu cardiologul pacientului, a reusit in sfarsit sa-l aiba la telefon si i-a sugerat sa scoata din tratament cateva dintre medicamentele varstnicului care, combinate, rezultasera eczemele de pe piele. Cardiologul i-a raspuns „Nu am ce discuta cu dumneavoastra, nu stiti nimic despre stiinta!” si apoi i-a inchis.
Dupa ce Dr. Erika Schwartz i-a explicat pacientului in cauza ce s-a intamplat au cazut de comun acord ca pacientul insusi sa ceara cardiologului sa-i scoata medicamentele de colesterol si sa le inlocuiaca cu medicamente de stimulare a glandei tiroide. Zis si facut. Initial bolnavul a crezut ca va face un atac de inima, insa nu a fost deloc asa. Dr. Erika Schwartz avusese dreptate, prin corectarea nivelului hormonilor natural, colesterolul se mentinea automat in intervale optime si nu exista in niciun caz pericolul unui atac de inima, scrie andreilaslau.ro.

Hormonii tiroidieni sunt produsi de glanda tiroida – o glanda endocrina in forma de fluture localizata in partea anterioara a gatului. Cei doi hormoni tiroidieni, triiodotironina si tiroxina, sunt reprezentate si prin denumirile abreviate T3 si T4. T4 este convertit in T3 activ in interiorul celulelor si se deplaseaza prin flluxul de sange spre diverse organe ale corpului. Chiar daca glanda tiroida este in principal responsabila pentru reglarea metabolismului si a energiei, acesti hormoni afecteaza tot corpul, de la creier la inima, la ficat si se continua, avand grija ca toate organele sa functioneze optim.
Cea mai des intalnita problema asociata cu glanda tiroida este hipotiroidismul – tiroida inactiva, caz in care glanda tiroida nu produce destui hormoni care sa regleze functiile necesare in organism. Hipotiroidismul poate fi rezultatul mai multor factori externi printre care si boala Hashimoto, o boala autoimuna in care sistemul imunitar ataca tiroida.
Oamenii care sufera de hipotiroidism prezinta mai multe simptome printre care: oboseala, luare in greutate, caderea parului, piele uscata, unghii fragile, schimbari bruste ale temperaturii corpului, schimbari bruste de comportament si depresie, lipsa de concentrare si functionarea greoaie a creierului, reflexe intarziate etc.  Toate aceste simptome se pot suprapune cu simptomele altor afectiuni si, de cele mai multe ori, medicii nici macar nu se gandesc ca poate fi un dezechilibru al glandei tiroide si prescriu medicamente gresite. „Oamenii care sufera de un colesterol ridicat si de depresie, primesc antidepresive si medicamente de colesterol. Nimeni nu se gandeste ca principala cauza ar putea fi glanda tiroida”, ne spune Mary Shomon.
Exista totusi medici care iau in considerare o posibia afectiune a glandei tiroide insa, testul standard de verificare este total gresit, conform spuselor lui Mary Shomon. Este vorba de testul numit TSH care masoara cantitatea unui hormon hipofizar TSH din sange. TSH-ul este cel care spune glandei tiroide sa secrete hormonii tiroidieni, insa testul nu verifica exact nivelul T3 si T4 din sange. Testul nefiind concludent, exista un mare risc ca si medicamentatia prescrisa sa fiee gresita.
Dr. Schwartz este de parere ca „Marea problema in medicina este ca simptomele sunt tratate individual si nu se ia in considerare corpul uman ca un intreg. Testul TSH este un de-serviciu adus medicinii.” Dr. Schwartz are o cu totul alta abordare cand vrea sa isi ajute pacientii. Cand acestia vin cu o problema, ea se uita la sanatatea intregului corp si le recomanda sa ia hormoni, sa aiba o dieta sanatoasa si sa faca exercitii fizice. „Am descoperit ca atunci cand prescriu oamenilor T3 si ei incep sa se simta mai bine, capata incredere si vointa si-si schimba singuri alimentatia si stilul de viata”.
Mary Shomon considera, de asemenea, ca hormonii tiroidieni sunt esentiali pentru sanatatea noastra. „Matebolismul nostru se bazeaza in primul rand pe buna fuctionare a glandei tiroide. Daca nu ne luam energie si oxigen indeajuns pentru a ne ajuta celulele in digestie, functiile pancreatice, ale creierului sau pentru producerea celorlalti hormoni, atunci totul intra in dezechilibru si nimic nu mai fuctioneaza cum trebuie. Ca intr-un efect domino.”
Din Australia, Dr. Greg Emerson, ne spune ca este important sa ne uitam la mediul in care traim,  la greselile pe care le facem in stilul nostru de viata pentru a putea determina cauzele problemelor tiroidei. El considera ca principalii vinovati sunt mucegaiul si micotoxinele produse de anumite ciuperci. „Exista numeroase dovezi ca mucegaiul este foarte toxic pentru glanda tiroida. In plus, continuam sa consumam alimente bogate in micotoxine sau in zahar care produce mucegai in corp. Nu cred ca am vazut pana acum vreun pacient care sa aiba probleme cu glanda tiroida si sa nu sufere si de mucegai sau micotoxine.”
Hipertiroidismul sau tiroida mult prea activa se afla la polul opus al spectrului. Daca hipotiroidismul indica nivelul insuficient de hormoni tiroidieni in corp, hipertiroidismul ne indica faptul ca sunt prea multi.  In acest caz, pacientii se pot simti mult prea energici, au batai de inima rapide si pierd subit in greutate.
Atat Dr. Emerson cat si Dr. Schwartz, considera ca indata ce ne vom implica activ in propria viata, problemele de sanatate vor disparea si nivelul de hormoni ni se echilibreaza. Important este sa incepem de undeva. Sa consumam produse cat mai naturale, sa facem sport, sa ne implicam in relatii sanatoase si sa gasim un echilibru intre lucru si timp liber.
Este important sa ne ascultam activ organismul si sa ne punem urmatoarele intrebari:
Daca nu pot dormi noaptea, de ce nu pot? Am baut prea mult? Am mancat prea tarziu? Am mancat corespunzator? Am facut sport mult prea tarziu? M-am uitat la televizor pana tarziu?
Numai identificand cauza, vom putea rezolva problema. Suntem singurii responsabili de propriul corp si propria sanatatate si chiar daca nu putem controla prea tare ceea ce se intampla in mediu, putem minimiza riscul luand deciziille corecte asupra propriei persoane. Tot ce ne trebuie este un mindset hotarat, rabdator si increzator.
SURSA: www.riseearth.com
Traducere si adaptare: Echipa Dr. Andrei Laslau

sfat medical tiroidei hormonii tiroidieni
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1122 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005100 (s)