News Flash:

Mare SARBATOARE pentru ortodocsi, astazi

4 Martie 2017
1054 Vizualizari | 0 Comentarii
Crestinii ortodocsi il pomenesc pe Sfantul Teodor Stratilat 560x390
Pe data de 4 martie anul acesta este o sarbatoare importanta pentru crestinii ortodocsi. In prima sambata din Postul Pastelui, romanii praznuiesc un mare sfant. Este vorba despre Sfantul Teodor. In zonele rurale, numele lui se pronunta Toader.

In zona Banatului, fetele si baietii necasatoriti se duc la cules plante. Una dintre cele mai speciale plante, popilnicul, le poarta noroc celor care o gasesc. Aceasta planta are un miros special, iar fetele o folosesc pentru a-si imbogati podoaba capilara.
Prima zi de sambata din Postul Pastelui este ziua in care fetele trebuie sa isi taie din plete pentru ca parul sa creasca mare si frumos. De asemenea, in aceasta zi, barbatii trebuie sa scoata caii din grajduri si sa ii mane. Se spune ca aceasta zi este cea mai buna pentru a dresa cabalinele. In anumite zone, oamenii organizeaza diverse concursuri in care sunt implicati caii.

Femeile nu au voie sa munceasca sub nicio forma in aceasta zi de sambata. Spalatul rufelor este interzis, mai ales daca e vorba de spalat de mana. De asemenea, pe 4 martie este bine ca rudele sa nu se certe pentru ca vor avea parte de un an plin de necazuri. Parintii trebuie sa stea aproape de copii, dar nu le este permis sa ii rasfete excesiv.

Mai mult, este bine ca in aceasta zi de sarbatoare oamenii sa mearga la biserica si sa se roage pentru cei plecati in Ceruri. Se spune ca rugaciunile facute in aceasta zi capata putere.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1090 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004778 (s)