News Flash:

Intareste-ti sistemul imunitar cu ceaiul de echinaceea!

14 Decembrie 2017
835 Vizualizari | 0 Comentarii
ceaiul de echinaceea

Persoanele care folosesc preparate ce contin aceasta planta au prezentat o rata a imbolnavirilor respiratorii mai scazuta cu aproximativ 50% fata de restul populatiei. De asemenea, simptomele bolii au fost mai putin severe, iar durata, mult diminuata, de 1 la 4 zile.

Echinacea prezinta in primul rand o actiune imunostimulatoare, creste imunitatea nespecifica a organismului, stimuland productia de interferon si limfocite.

Planta are calitati imunomodulatoare, antiseptice, depurative, este antifebrila, antivirala si antibacteriana. Totodata, scurteaza perioada de convalescenta.

Echinacea ajuta organismul in lupta cu bacteriile, virusurile (in special raceli, gripe si virusul herpetic) si fungile. Este utila in caz de infectii respiratorii si genito-urinare, fiind un bun antibiotic natural. De asemenea, aceasta planta este indicata pentru sustinerea sistemului imunitar la pacientii care au cancer, dupa chimioterapie. Avand actiune antitumorala, poate incetini cresterea si diseminarea tumorilor (prin cresterea activitatii celulelor T limfocitare). Un alt avantaj este acela ca ajuta la detoxifierea organismului, stimuland activitatea hepatobiliara. Efectul de stimulare a capacitatii de aparare a organismului este potentat de asocierea cu zinc si vitamina C.

In afectiunile dermatologice, echinacea este recomandata in caz de acnee, herpes, eczeme, psoriazis, in administrare interna sau externa.

Datorita efectelor antiseptic, antibacterian si cicatrizant, echinacea este indicata in tratarea diverselor rani, ulceratii, intepaturi de insecte, plagi infectate si furuncule. In aceste conditii se foloseste sub forma de gel sau crema. Unguentul de echinacea este recomandat si persoanelor care sufera de reumatism, pentru masarea zonelor cu probleme.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1279 (s) | 43 queries | Mysql time :0.013396 (s)