News Flash:

Femeile cu uterul retrovers raman mai greu insarcinate?

2 Septembrie 2018
5034 Vizualizari | 0 Comentarii
uter retrovers

In mod normal, uterul este inclinat anterior, pe vezica urinara, pozitia acestuia fiind numita anteversa. Aceasta este pozitia cea mai frecventa a uterului, insa exista unele femei care au o alta pozitie a uterului, cand acesta este inclinat spre spate. In acest caz uterul este numit uter retrovers. Retroversia uterului nu este o boala, si in general, nu este alarmanta sau incapacitanta in vreun fel. Conform statisticilor, se estimeaza ca aproximativ 20% dintre femei au uterul retrovers. 

Uterul retrovers nu este responsabil pentru infertilitate sau avort spontan. Desi foarte multa vreme s-a crezut ca uterul retrovers este incompatibil cu obtinerea unei sarcini pe cale naturala, studiile au demonstrat contrariul.

Totusi, uterul retrovers poate afecta fertilitatea intr-o oarecare masura, deoarece spermatozoizii pot ajunge putin mai greu in uter si apoi in trompele uterine unde are loc conceptia, insa acest lucru poate fi influentat prin alegerea anumitor pozitii sexuale in timpul sau imediat dupa actul sexual (de exemplu femeia intinsa pe burta).

In al doilea rand, in cazul in care adeziunile formate in zona pelviana au determinat aparitia uterului retrovers, acestea ingreuneaza miscarea si flexibilitatea uterului si a trompelor uterine, iar acest lucru poate determina aparitia unor dificultati de conceptie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1190 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006339 (s)