News Flash:

Ingredientul care ingusteaza arterele

31 August 2018
800 Vizualizari | 0 Comentarii
arterele

Pe cat de mult ne binedispune atunci cand avem pofta de ceva dulce, pe atat este de daunator pentru sanatate, mai ales in exces. Medicii ridica un semnal de alarma si avertizeaza faptul ca o dieta bazata in mare parte pe zahar contribuie la cresterea riscului de deces din cauza unei boli de inima, chiar daca nu este vorba despre supraponderalitate.

Bauturile indulcite, cum ar fi sucurile sau bauturile energizante, sunt de departe cele mai mari surse de zahar adaugat. Printre ele se regasesc si prajiturile, produsele de patiserie, inghetata, bomboanele sau cerealele.

Nutritionistii nu privesc zaharul cu ochi buni din doua motive: primul si cel mai cunoscut este rolul acestuia in acumularea kilogramelor in plus. De partea cealalta, ei „invinovatesc” zaharul ca furnizeaza calorii goale, fara a ne oferi si nutrienti benefici, precum vitamine, fibre, minerale.

Problema reala cu zaharul este ca are o contributie serioasa la inflamarea peretilor arterelor. Aceasta problema este provocata de productia unei cantitati mici de insulina, care creste din ce in ce mai mult si afecteaza captuseala fragila, dar extrem de importanta a vaselor de sange. In cazul deteriorarii lor apar bolile cardiace, care in cele din urma provoaca infarct miocardic si accident vascular cerebral.

Cel mai nociv este faptul ca zaharul consumat excesiv poate determina cresterea in greutate. Aceasta, combinata cu nivelul ridicat de insulina, duc la diabet, ceea ce contribuie la riscul de boli cardiovasculare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1256 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007033 (s)