News Flash:

Obiceiuri simple care iti pot mentine sanatatea in buni parametri

31 August 2018
721 Vizualizari | 0 Comentarii
apa

Iata cateva lucruri pe care ar fi bine sa le faci zilnic, deoarece au un impact benefic pentru starea ta psihica si pentru sanatate:

1. Bea apa calda cu lamaie in fiecare dimineata

Nu-ti ia mult sa faci acest lucru, iar beneficiile pentru organism sunt foarte multe. Pe langa faptul ca incepand astfel dimineata vei avea mai multa energie, trebuie sa stii ca apa calduta cu lamaie stimuleaza tranzitul intestinal, accelereaza metabolismul sa arda mai multe grasimi pe parcursul zilei si furnizeaza o doza semnificativa de vitamina C.

2. Maseaza tenul cu un cub de gheata

Un alt obicei foarte util dimineata este acela de a masa fata cu un cub de gheata facut din ceai concentrat de musetel. Acest obicei are un efect antirid, dar si decongestionant. DE asemenea, stimuleaza circulatia sangelui la nivelul fetei, iar tenul tau va arata mai proaspat si curat. 

3. Pastreaza gustari sanatoase in geanta

In loc sa pui in geanta sau in sertarul de la munca numai batoane de ciocolata sau alte dulciuri procesate este de preferat sa ai mereu la indemana un fruct proaspat, un iaurt, orez expandat, baton raw din nuci si fructe uscate, sau o ciocolata cu peste 75% cacao. Astfel nu vei fi tentata sa mananci numai dulciuri procesate care au prea mult zahar.

4. Foloseste ata dentara

Dupa ce te-ai spalat pe dinti seara este foarte important sa folosesti si ata dentara pentru a curata spatiile dintre dinti in care nu ajungi cu periuta. Dupa cum stii este foarte important sa ai o dantura sanatoasa, deoarece s-a constatat ca inflamatiile si problemele dentare pot sa fie asociate cu un risc crescut de boli cardiovasculare.

5. Mananca un mar dupa fiecare masa

In cazul in care nu ai posibilitatea de a te spala pe dinti dupa fiecare mara poti sa recurgi la un truc recomandat de medicii dentisti: consuma un mar, deoarece acesta va curata dantura si echilibreaza aciditatea din cavitatea bucala. 

6. Mananca nuci crude

Consuma zilnic 50 de grame de nuci crude de toate felurile, deoarece acestea contin grasimi sanatoase care  intaresc sistemul cardiovascular, unghiile si parul. Oleaginoasele aduc un aport insemnat de seleniu, antioxidanti, vitamina E, potasiu, fier, magneziu si zinc. 

7. Tine pe birou o sticla cu apa plata

Ca sa contorizezi cu atentie cantitatea de apa pe care o bei in fiecare zi este foarte util sa pastrezi pe birou o sticla cu apa. Astfel o vei avea la indemana si vei consuma mult mai multa apa, in defavoarea unei cantitati prea mari de cafea sau bauturi carbogazoase.

8. Citeste cateva pagini dintr-o carte in fiecare zi

Acest obicei de a sta relaxat si a citi cateva pagini din cartea pe care ai inceput-o are un efect benefic asupra creierului. Astfel imbunatatesti memoria, stimulezi imaginatia si te ajuta sa te concentrezi mai usor. Un alt beneficiu adus de citit este acela ca protejeaza creierul de boli grave precum Alzheimer. Pune o carte cu tine cand pleci de acasa, astfel ca iti va fi foarte usor sa citesti cateva pagini in metrou, cat astepti la o coada, la o cafenea in timp ce astepti o prietena, pe o banca in parc sau oricand ai putin timp pentru tine.

sursa: eva.ro

 


vitamina c
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1350 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007564 (s)