News Flash:

Excesul de cafea determina aparitia hemoroizilor

30 Iulie 2018
871 Vizualizari | 0 Comentarii
hemoroizi laser

Hemoroizii sunt dilatatii venoase (varicoase), care apar in interiorul canalului anal, la o adancime de circa 4-5 cm, prin dilatarea unor mici pernite venoase in contextul constipatiei, a mostenirii familiale sau a statului prelungit pe sezut (munca de birou). Este bine de retinut ca, o data aparute, aceste varicozitati continua sa isi mareasca dimensiunile, in contextul in care, prin localizarea lor, sunt zilnic traumatizate de defecatie. Fenomenul consta in dilatarea tesutului cavernos cu aparitia maselor hemoroidale care prolabeaza in canalul anal, traumatizarea lor avand drept consecinta sangerarea dupa defecatie, staza venoasa si tromboza, adesea asociate cu edem si fenomene necrotice.

Daca te numeri printre persoanele care consuma o cantitate mare de cafea zilnic, atunci exista riscul sa te confrunti în timp cu aceasta problema deoarece cofeina determina miscarile intestinale care pun o anumita presiune pe zona anusului, iar în cazul în care acestia u aparut deja, va accentua inflamarea lor indiferent daca sunt interni sau externi. 

Inclusiv tutunul reprezinta unul dintre obiceiurile nesanatoase care accelereaza sistemul digestiv, confruntandu-te astfel ori cu constipatie ori cu scaune dese si destul de dureroase. Nici stresul nu te fereste de probleme hemoroidale, cu cat este perioada stesata mai mare cu atat este si riscul mai ridic sa te confrunti cu aceasta problema.


hemoroizii dilatatii venoase
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1187 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004920 (s)