News Flash:

Daca-ti trosnesti degetele vei face artrita?

29 Iulie 2018
897 Vizualizari | 0 Comentarii
trosnesti degetele

Nu este nevoie sa numeri paharele cu apa pe care le bei, scrie site-ul de stiri medicale webmd.com, care a intocmit un top al celor mai frecvente prejudecati pe care le avem fata de anumite alimente sau obiceiuri zilnice. Astfel, este suficient sa bei apa cand iti este sete si sa te mentii hidratat si vei fi o persoana sanatoasa, potrivit aceleiasi surse. In plus, supa, vegetalele, ceaiul, cafeaua ne hidrateaza, la randul lor, si ne si hranesc. Un alt mit demontat este acela al antiperspirantelor care cauzeaza cancer. Unii cercetatori sunt de parere ca substantele chimice din antiperspirante si deodorante sunt absorbite prin piele, in tesutul din proximitatea sanilor determinand tumori. Dar Institutul American pentru Studiul Cancerului este de parere ca nu exista dovezi concludente in acest sens.

Cum descoperim cancerul osos

Aerul rece tine sistemul imunitar in priza

Aerul rece nu-ti produce o raceala, indiferent de ce parere era bunica. Unele studii au aratat ca barbatii care au petrecut cateva ore la o temperatura putin peste 0 grade Celsius erau, dimpotriva, mai sanatosi, ca urmare a faptului ca virusul le tinea sistemul imunitar in activitate continua. De fapt, suntem mult mai expusi infectiilor in spatii inchise, unde germenii pot trece cu usurinta de la o persoana la alta. 

Poate ai auzit despre faptul ca multivitaminele pot inlocui nutrientii pe care nu-i gasesti in alimentatie. Parereile cercetatorilor sunt impartite referitor la acest subiect. Insa, daca medicul tau curant iti recomanda sa iei un supliment alimentar, atunci e bine sa-i urmezi sfatul. Daca esti insarcinata ai nevoie sa ieie acid folic pentru a diminua riscul de a naste bebelusi cu defecte congenitale. Dar, cea mai sigura cale de a beneficia de toti nutrientii este sa ai o dieta bogata in fructe, vegetale, seminte, nuci si uleiuri sanatoase. Micul dejun poate ajuta unele persoane sa piarda in greutate. Daca nu sunteti un fan al micului dejun puteti sa scapati de nesuferitele kilograme. Un studiu al Universitatii Cornell din SUA a relevat faptul ca unele persoane care obisnuiesc sa sara peste prima masa a zilei, dar care nu exagereaza cu mancarea la pranz si cina pot pierde circa 400 de calorii pe zi.

Clantele si usile toaletelor, pline de germeni

Mucusul de culoare verde inseamna automat infectie? Nu neaparat. Studiile au aratat ca mucusul verde sau galben este intrucatva legat de infectiile bacteriene. Dar nu este neaparat un semn ca aveti nevoie de antibiotice. O infectie a sinusurilor poate determina mucus clar, iar o raceala banala poate fi insotita de mucus verde. Scaunul de toaleta te poate imbolnavi? Mai degraba usile toaletelor, clantele si podelele pot fi acoperite cu bacterii E-coli si virusuri de tot felul. Asa ca este mai prudent sa-ti acoperi mana cu un prosop de hartie inainte de a atinge clantele sau usile toaletelor si dezinfecteaza-ti apoi mainile. 

Daca-ti trosnesti degetele vei ajunge sa faci artrita. Zgomotul – rezultatul unor bule de aer acumulate intre oase - poate fi considerat neplacut de anumite persoane, dar este singurul rau pe care acest gest il poate face. Studiile au aratat ca gestul nu joaca niciun rol in declansarea artritei. Insa daca simtiti dureri severe atunci cand va trosnioti degetele cel mai bine ar fi sa consultati un medic.

Cat de benefica este clorofila

sursa: adevarul.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1264 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009165 (s)