News Flash:

Dragnea: Din 2021, salariatii vor fi informati o data la doua luni daca angajatorul le-a platit CAS

10 August 2018
648 Vizualizari | 0 Comentarii
buget 1

Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, joi, ca incepand cu anul 2021, dupa intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor, fiecare salariat din Romania va fi informat de Casa de Pensii daca angajatorul i-a platit contributia de asigurari sociale (CAS).


„Pensiile vor fi recalculate in mod automat, din oficiu, de Casa de Pensii. ANAF-ul va transmite la Casa de Pensii datele privind sumele platite pentru salariat. Casa de Pensii va trimite la cetateni daca compania a platit contributia pentru el. Trebuie sa stie toata lumea ca, din 2021, cei pentru care nu se vor plati contributii vor avea scaderi la pensii", a declarat Liviu Dragnea, joi seara, la Romania TV.

Liderul PSD a explicat ca inainte de trecerea transferului contributiilor de la angajator la angajat, pentru doua milioane de salariati angajatorii nu plateau contributiile sociale.

„Adica trebuie sa inteleaga toate companiile ca nu se mai poate cum s-a facut in anii precedenti, adica apare ca firma trebuie sa plateasca contributie la pensie 1.000 de lei, dar nu o plateste. Vor fi informati toti salariatii, din doua in doua luni, daca firma respectiva a platit contributia pentru el ca sa poata sa intervina si sa nu permita sa se perpetueze pentru ca inainte sa facem transferul contributiilor in dreptul salariatului, pentru doua milioane de angajati din Romania angajatorii nu plateau contributiile sociale, or nu este admisibil asa ceva. Nefiind vina angajatului, noi o sa informam, e bine ca angajatul sa stie, sa ceara socoteala celor care conduc companiilor”, a spus Dragnea.
 


asigurari sociale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1340 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006295 (s)