News Flash:

De ce decesele din cauza cancerului la colon sunt in crestere la adultii mai tineri?

10 August 2018
833 Vizualizari | 0 Comentarii
cancerului la colon

Conform unui nou studiu al American Cancer Society, adultii din Statele Unite mor de cancer la colon si rectal intr-un ritm mai mare in jurul varstei de 50 de ani, varsta la care se incep analizele menite sa depisteze aceasta boala.

„Deoarece analizele de rutina nu sunt recomandate adultilor sub 50 de ani, cancerele gasite in adultii mai tineri sunt de obicei in stare avansata, deci mai mortale”, precizeaza Dr. James Church, chirurg la Clinica Cleveland din Ohio, potrivit descopera.ro.

Church, care nu a fost implicat in acest studiu, precizeaza ca a vazut aceasta crestere la pacientii sai.

Noul studiu, publicat recent in jurnalul medical JAMA, vine ca urmare al altuia care analiza incidenta cancerului de colon la adultii americani care au sub 50 de ani, sustinand ca varsta recomandata de incepere a analizelor trebuie sa fie mai mica, scrie CNN.

Totusi, motivul care a dus atat la cresterea incidentei cat si la cresterea numarului de decese ramane neclar.

Astfel, expertii au descoperit ca desi rata de mortalitate cauzata de cancerul colorectal la persoanele cu varste cuprinse intre 20 si 54 de ani a scazut din 1970 pana in 2004, nivelul a inceput sa creasca cu anual cu 1% din 2004 pana in 2014.

De asemenea, Rebecca Siegel, autoarea principala a acestui studiu, sustine ca incidenta crescuta nu are de-a face cu tehnicile mai bune de depistare a bolii, pentru ca acest lucru ar fi insemnat cel putin o stagnare a numarului de decese, sau chiar o reducere.

Acest rezultat este ingrijorator, intrucat cancerul colorectal este a treia cauza de deces asociata cancerului la femei si a doua la barbati, in Statele Unite. La nivel global, cancerul colorectal este al treilea cel mai raspandit tip de cancer.

Asadar, mizele principale sunt gasirea unei metode care sa depisteze cancerul la timp si aflarea motivului care a dus la aceasta crestere in ocurenta si in deces. Un motiv suspectat de experti este alimentatia nesanatoasa, dar este nevoie de studii suplimentare pentru a stabili daca acesta este vinovatul sau cel putin principalul vinovat.


cancer colon
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1255 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004776 (s)