News Flash:

Cancerul care are semne numai atunci cand boala este avansata

10 August 2018
837 Vizualizari | 0 Comentarii
pulmonar

Cancerul pulmonar de obicei nu determina semne si simptome in stadiile incipiente. Acestea apar numai atunci cand boala este avansata. Semnele si simptomele cancerului pulmonar pot include o tuse cronica cauzata de fumat, tuse cu sange, chiar si in cantitate mica, respiratie greoaie, dureri in piept si harait in piept, raguseala continua, pierdere in greutate inexplicabila, durere osoasa si de cap, oboseala.

O serie de factori pot creste riscul aparitiei de cancer pulmonar. Unii factori de risc pot fi controlati, de exemplu, prin renuntarea la fumat. Factorii de risc sunt: fumatul activ sau pasiv, expunerea la azbest si alte substante chimice, antecedente de cazuri in familie, excesul de alcool

Cancerul pulmonar este un tip de cancer care se dezvolta din inmultirea necontrolata a unor celule de origine pulmonara, in interiorul plamanilor. Cancerul pulmonar curma mai multe vieti decat cancerul de colon, de prostata, de san si ovarian laolalta. Riscul de cancer pulmonar creste odata cu varsta si cu numarul de tigari fumate.

Medicii cred ca fumatul provoaca cancer pulmonar din cauza deteriorarii celulelor plamanilor. Cand inhalati fumul de tigara, care este plin de substante cauzatoare de cancer (cancerigene), modificarile in tesutul pulmonar incep aproape imediat. 


cancerul pulmonar azbest alcool
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1241 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007559 (s)