News Flash:

Alimente pe care le consumi la ore gresite

4 August 2018
689 Vizualizari | 0 Comentarii
orez

Daca vrei sa te bucuri de toti nutrimentii pe care natura ti i-a pus la dispozitie este necesar sa acorzi o atentie deosebita calitatilor sale nutritionale si sa urmaresti fenomenul cauza efect.

Orice aliment consumat la momentul potrivit poate fi o caramida la consolidarea sanatatii si starii de bine.

Laptele, inainte de culcare

Nu doar o data ai auzit de celebrul lapte inainte de culcare. Un pahar de lapte caldut te va ajuta sa te relxezi iar pe timpul noptii celulele vor avea suficient timp la dispozitie pentru a extrage nutrimentii necesari pentru ca tu sa incepi ziua cu energie.

Daca in schimb alegi sa il consumi dimineata, aceasta va ingreuna digestia, iti va crea senzatia de disconfort abdominal.

inlocuieste celebrul bol de lapte cu cereale cu piureul de fructe cu cereale.

Orezul, la masa pranzului

In timpul zilei metabolismul tau este mult mai activ si furnizeaza mai multa energie daca ai reusit peste noapte sa te odihnesti corespunzator.

Astfel este indicat ca la ora pranzului sa optezi pentru o portie de orez. Evita sa il consumi la cina, cantitatea de carbohidrati pe care aceasta ti-o va furniza te poate „ajuta” sa asimilezi mai usor surplusul de kilograme si va fi responsabil de disconfortul din timpul noptii.

Branza dulce ajuta digestia

In timpul zilei branza dulce va contribui la ameliorarea activitatii sistemului digestiv, mai ales datorita probioticelor care ajuta intestinele sa functioneze corespunzator.

in schimb daca alegi sa o consumi seara aceasta poate sa iti cauzeze probleme ale tractului respirator, afectand sistemul imunitar deoarece probioticele din ea nu sunt asimilate corespunzator de catre organism.

Dulcele, startul matinal

Daca nu poti sa elimini de tot dulcele din viata ta alege macar sa le consumi la prima ora a diminetii cand stomacul are o activitate mult mai intensa mai ales in intervalul orar 7-9. intre aceste ore glicemia organismului este mai puternica si poate contracara cu succes efectul dulcelui asupra organismului tau.

Daca inainte de culcare optezi pentru o ciocolata sau un ceai cu mult zahar, in timp kilogramele se vor asimila fara sa stii cand si in ce fel.

Leguminoasele sunt pentru cina

Datorita continutului bogat de fibre, daca alegi sa le consumi seara acestea vor ajuta digestia si vor contribui la scaderea nivelului de colesterol rau din organism si te vor ajuta de asemenea sa ai un somn mai bun, oferindu-ti mai repede senzatia de satietate.

Dimineata acestea pot creste apetitul si vei cadea mult mai usor prada tentatiilor culinare.

Fructele, dimineata

Merele de exemplu sunt ideale pentru a-ti incepe ziua cu ele, elimina constipatia datorita pectinelor continute de coaja acestora, eliminand si carninogenii din organism.

Iar bananele vor ajuta procesul de digestie pentru ca si ele se bucura de un continut bun de fibre si in plus sunt un bun antiacid natural care se comporta precum un pansament gastric oferindu-ti tot odata si un plus de energie.

sursa: clicksanatate.ro


fructele dimineata
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1236 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005891 (s)