News Flash:

Cum recunosti otita externa si cum o tratezi

28 Februarie 2018
1148 Vizualizari | 0 Comentarii
otita externa

Otita externa sau urechea inotatorului este o infectie care apare atunci cand se acumuleaza lichid in urechea interna, afectiunea fiind insotita si de inflamatie. 
In functie de cat de grava este infectia si de zona in care se dezvolta, aceasta poate fi externa, medie, medie cu efuziune, acuta sau cronica.
In articolul de azi ne referim in mod special la otita externa si medie, cele mai usor de tratat cu remedii naturale. In cazurile mai grave pe care le-am mentionat este necesara interventia medicala.
Acest tip de infectie a urechii este mai frecventa in randul copiilor si al adolescensilor decat al adultilor. In plus, este mai probabil ca ea sa apara in timpul alergiilor de sezon sau atunci cand esti bolnav de gripa sau raceala.
Insa acestea nu sunt singurele cauze ale urechii inotatorului, ci exista si alti factori de risc ce merita luati in considerare.

Cauzele otitei externe
Inotul in apa murdara sau poluata este una dintre cele mai comune cauze ale otitei externe. Bacteriile prezente in astfel de locuri patrund foarte usor in ureche, provocand infectii. In cazuri rare, otita poate fi cauzata si de o ciuperca.
Bacteriile asociate bolilor respiratorii comune pot fi transportate de asemenea in canalul auditiv, cauzand infectii si inflamatii.
Unele alergii pot provoca inflamarea trompei lui Eustachio, canalul care face legatura intre urechea medie si gat.

Alte cauze posibile sunt:
Scarpinarea urechii externe sau interne
Introducerea unui obiect strain in ureche
Frecarea sau curatarea canalului auditiv pentru a indeparta ceara

Simptomele unei infectii a urechilor variaza in functie de gravitatea acesteia. Cele mai frecvente sunt:
Mancarimi in ureche
O senzatie de apasare
Presiune la nivelul timpanului
Dureri de urechi si inflamatie
Scurgere galbuie sau verzuie din urechi, uneori insotita de un miros neplacut
Pierdere partiala a auzului
Febra
Tiuit in urechi
Voma
Sangerare


Remedii naturale pentru otita externa
Tratamentele medicamentoase pentru infectiile urechii includ antibiotice care ucid microorganismele ce stau la baza problemei, dar si antihistaminice care combat alergiile.
Insa atunci cand infectia se afla intr-un stadiu incipient sau nu este prea grava, anumite tratamente naturiste pot inlocui medicamentele din farmacii. Vrei sa afli care sunt acestea?

Apa oxigenata
Atunci cand un virus patrunde in urechea medie, el incepe sa se multiplice, provocad si alte afectiuni (precum raceala sau gripa).
Pentru a ucide aceste microorganisme si a preveni o boala cronica, foloseste cateva picaturi de apa oxigenata.
Cum se foloseste?
La fiecare 12 sau 14 ore, pune cateva picaturi de apa oxigenata in fiecare ureche infectata.

Ulei de usturoi

Usturoiul este un antibiotic natural care poate combate diverse virusuri responsabile pentru mai multe tipuri de infectii.
Datorita proprietatilor sale antibacteriene, usturoiul este un remediu excelent pentru ameliorarea durerilor de urechi cauzate de otita externa. 
Cum se foloseste?
Adauga trei picaturi de ulei pur de usturoi in fiecare ureche infectata si tine capul in pozitie orizontala pentru ca acesta sa patrunda in urechea interna.

Ceapa
La fel ca usturoiul, ceapa este un antibiotic si un antiseptic puternic care te ajuta sa ucizi bacteriile ce duc la dezvoltarea infectiilor urechii. 
Cum se foloseste?
Taie o ceapa proaspata, infasoar-o intr-un servetel curat si asaz-o pe urechea afectata. Lasa ceapa sa actioneze timp de cinci minute. Repeta tratamentul de mai multe ori pe zi.

Ulei de masline
Proprietatile terapeutice ale uleiului de masline sunt valorificate de ani buni pentru combaterea infectiilor urechii.
Cum se foloseste?
Incalzeste doua linguri de ulei de masline pana cand acestea ajung la o temperatura confortabila, apoi toarna lichidul intr-o pipeta pentru picaturi de ochi. Aplica doua sau trei picaturi in fiecare ureche afectata.

Apa fierbinte
Caldura are un efect analgezic ce ajuta la imbunatatirea circulatiei si favorizeaza eliminarea infectiei.
Cum se foloseste?
Umple o punga pentru apa fierbinte si acoper-o cu un prosop, apoi asaz-o pe urechea afectata.

sursa: doza de sanatate


otita apa oxigenata ceapa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1236 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006423 (s)