News Flash:

Nou centru de screening mamar la Arad

30 Iunie 2015
1834 Vizualizari | 0 Comentarii
cancer mamar
Universitatea de Vest 'Vasile Goldis' (UVVG) din Arad a finalizat un proiect cu finantare europeana privind deschiderea unui centru de screening al cancerului mamar, care a fost inaugurat luni in cadrul unei festivitati. 
Prof univ dr Aurel Ardelean, presedinte si rector fondator al UVVG Arad, a precizat ca universitatea a fost partener principal in cadrul proiectului 'Dezvoltarea infrastructurii pentru screening mamografic regulat in Hodmezovasarhely, Szentes si Arad', in valoare de 1,7 milioane euro, derulat in cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Ungaria - Romania 2007-2013, finantat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala. 
'Noul Centru de screening mamar al UVVG, deschis luni in municipiul Arad, constituie o adevarata premiera nationala, fiind primul de acest profil din intreaga tara', a afirmat prof univ dr Aurel Ardelean. 
Pentru dotarea centrului a fost achizitionata aparatura ulramoderna: un mamograf digital de ultima generatie, un ecograf doppler, un scanner si un sistem de server (PACS), care permite stocarea si schimbul de informatii digitale intre partenerii de proiect. 
La festivitatea inaugurala au participat numeroase oficialitati, intre care: Levente Bognar ,viceprimarul Aradului; Nicolae Catana, director executiv al Directiei de Sanatate Publica; prof.univ.dr. Aurel Ardelean, presedinte si rector fondator al UVVG; dr Adrian Wiener; manager al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad; cadre didactice universitare si, bineinteles, intreaga echipa a noului Centru, in frunte cu managerul acestuia, dr. Csaba Szekely. 

screening
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1385 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006835 (s)