News Flash:

Adevarul despre pilulele contraceptive orale

24 Iunie 2015
1217 Vizualizari | 0 Comentarii
contraceptie
Pilulele contraceptive ingrasa. Din cauza lor faci cancer. Dupa 30 de ani nu mai prea ai voie sa le ei. Deseori auzi aceste afirmatii si nu stii daca sa le dai crezare sau nu. Iata cateva legende si adevaruri despre contraceptive.

Contraceptivele orale ingrasa

Tema ingrasarii isi are originea cu peste 30 de ani in urma. Atunci, tipurile de hormoni si dozajele pilulelor erau mult diferite. Pilule moderne au doze de estogeni mai scarute de 3-5 ori, iar tipul de molecula progestativa este mult diferit. Studii realizate pe mii de utilizatoare au demonstrat ca o eventuala crestere in greutate nu este mai mare de 1.5-2 kilograme in primele luni de utilizare si ca dupa 1 an de utilizare greutaeta revine, de cele mai multe ori la cea dinaintea inceperii contraceptivelor, scrie baby.unica.ro.

Sigur ca ne este mai usor sa dam vina pe pilule. Poti face cancer la san Ideea este raspandita si de catre medici, care invoca unele cazuri cunoscute drept argument care sa demonstreze afirmatia. Adevarul este ca in lume, exista peste doua sute de milioane de femei care utilizeaza pilula contraceptiva. 

Ele sunt urmarite atent de firmele producatoare si de mii de medici specializati in planificare familiala, medicina de familie, ginecologie, endocrinologie. Anual, sunt intreprinse numeroase studii, foarte riguroase, de catre cercetatori din toata lumea. Concluzia acestora, acceptata si de Organizatia Mondiala a Sanatatii, este: contraceptivele orale NU cresc riscul de aparitie a cancerului de san.

Mai mult, s-a demonstrat ca pilula protejeaza de cancerul de ovar si de cel de endometru (tesutul care imbraca interiorul uterului).

Nu e bine sa le folosesti dupa 30 de ani

Femeile fumatoare nu mai au voie sa recurga la pilule contraceptive dupa 35 de ani. Interdictia ii are originea in observatiile clinice efectuate de-a lungul timpului: s-a observat o crestere semnificativa a riscului cardiovascular la femeile fumatoare de peste 35 de ani, care utilizau contraceptive orale. Practic, daca esti fumatoare, dupa 30 de ani ai de ales intre fumat si pilule. Daca renunti la fumat, poti folosi in continuare pilula.

Nu mai ai chef de sex

Un mit oarecum recent, dar cu priza mare in randul femeilor. Este de inteles de ce: multe dintre ele se plang si asa de o scadere a libidoului cauzata de stres. De fapt, lucrurile nu stau deloc asa, dupa cum demonstreaza numeroase studii. Acestea arata ca, dimpotriva, pentru ca se simte mai relaxata, fiind protejata de o sarcina nedorita, femeia care utilizeaza contraceptive este mai doritoare de intimitate si sex. Orice scadere intregistrata in acest departament (daca apare) este cauzata mai mult de facotri psihologici si, in orice caz, daca sunt suspecte contraceptivele, problema se poate regla cu ajutorul medicului ginecolog.

pilulele contraceptive continuare pilula
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1202 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007442 (s)