News Flash:

Nicolae Robu, la iesirea de la DNA: „Sunt un om ultra cinstit, ultra corect in tot ceea ce fac”

12 Noiembrie 2018
877 Vizualizari | 0 Comentarii
robu

Primarul municipiului Timisoara, Nicolae Robu, a declarat, luni, la iesirea din sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) ca, sub semnatura sa, avand garantia de legalitate din partea aparatului de specialitate al Primariei, s-au vandut ”doua maghernite”. Acesta s-a declarat uluit ca a fost trimis in judecata pentru acest fapt, declarandu-se „un om ultra cinstit, ultra corect”.

”Eu sunt un om ultra cinstit, ultra corect in tot ceea ce fac. Singura mea avutie pana la varsta asta, cu toate functiile pe care le-am avut, este onoarea. Nu pot sa nu fiu revoltat cand cineva atenteaza la onoarea mea si imi improasca aceasta singura avutie cu noroi. De ce sa fiu eu trimis in judecata? De ce apare numele meu intr-un material in care, pe patru pagini si jumatate din sase si ceva, e vorba despre lucruri total straine mie? In cazul meu, s-au vandut doar doua maghernite de catre aparatul Primariei, nu de catre mine, cu o semnatura data de mine, fara sa mi se spuna ca acei chiriasi au venit mai tarziu sau alte aspecte. Sub garantia ca totul este legal, data de aparatul de specialitate”, a declarat Robu, la iesirea de la DNA.

Acesta a afirmat ca, sub semnatura sa, s-a vandut un apartament cu o camera, in suprafata de 25 de metri patrati, si un apartament cu doua camere, in suprafata de 50 de metri patrati. In fata jurnalistilor prezenti, edilul Timisoarei a prezentat fotografiile cu cele doua imobile despre care procurorii sustin ca au fost instrainate in mod ilegal afirmand ca este vorba de „doua maghernite”.

„Sunt doua maghernite aflate in fundul unei curti. Un apartament cu o singura camera de 25 de metri patrati, si unul de doua camere de 50 de metri patrati. Erau fara geamuri, fara curent... iar procurorii sustin ca prin vanzarea lor catre chiriasi s-a produs un prejudiciu de 60.000 de euro. Daca le vindem acum, cu toate imbunatatirile nu luam 10.000 de euro. Aici a fost un caz social. Nu e in regula, nu e corect”, a protestat Nicolae Robu.

Robu a precizat ca, inaintea sa, semnasera pentru legalitate alte cinci persoane din Primaria Timisoara.

Fostul primar al Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, audiat luni la sediul DNA in acelasi dosar, a declarat ca nu este vinovat si ca toate tranzactiile au fost efectuate in mod legal, pe baza unor avize.

„Nu ma simt vinovat absolut deloc. Sunt povesti. Nu va dati seama, dupa atata vreme, cum se creeaza rechizitorii. 1.000 de locuinte in Timisoara, imobil. Daca este ceva, e vorba de apartamente - daca le generalizati. Nu stiu pentru ca ma cheama. Nu am vandut ilegal nimic. Tot ce am vandut a fost pe baza de avize. Nu am ce sa imi reprosez, nu am luat foloase necuvenite”, a declarat fostul primar al Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, la intrarea in sediul DNA, conform Mediafax.

Audierile au avut loc in dosarul retrocedarilor ilegale in care procurorii anticoruptie au stabilit un prejudiciu aproximativ de 40 de milioane de euro, care vizeaza un numar de 967 de imobile. In primavara anului 2015, DNA a descins si a ridicat mii de dosare de la Primaria Timisoara, in dosarul legat de vanzarile de locuinte in baza Legii 112.

DNA a anuntat anul trecut ca a dispus inceperea urmaririi penale pentru abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, fata de suspectii Gheorghe Ciuhandu, Nicolae Robu, Martin Staia (fost director in Primaria Timisoara), Dan Diaconu si Traian Stoia. Conform anchetatorilor, in perioada 1996 – 2015, ”mai multi functionari publici din cadrul Primariei municipiului Timisoara, precum si alte persoane, si-au incalcat atributiile legate de aplicarea Legii 112/1995 si au deposedat Statul Roman de 967 de imobile, majoritatea aflate in centrul vechi al orasului, producand un prejudiciu estimat la 40 de milioane euro in dauna statului”.

 

 

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1397 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007307 (s)