News Flash:

Timisoara poate ramane fara caldura! Decizia vine de la Ministrul Energiei

9 Noiembrie 2018
867 Vizualizari | 0 Comentarii

Ministrul Energiei a decis ca in cateva orase din tara va fi inchisa caldura. Ministerul a organizat o serie de intalniri cu furnizorii relevanti din sectorul gazier.

Potrivit proiectului de Hotarare de Guvern pentru aprobarea Planului de actiuni preventive privind masurile de garantare a securitatii aprovizionarii cu gaze naturale si a Planului de urgenta, clientul intreruptibil este „clientul final care prin reducerea consumului sau pana la oprire contribuie la mentinerea securitatii in aprovizionarea cu gaze naturale in situatie de urgenta”, citeaza bugetul.ro.

Astfel, Ministerul Energiei a centralizat urmatoarea lista cu clienti intreruptibili de siguranta, orase ce vor ramane fara caldura:

– COLTERM CET Centru Timisoara

– DACIA  MIOVENI

– CECC BRAZI, SPEE IERNUT (CET CUCI), S.C. AZOMURES TARGU

-MURES, S.C.CHEMGAS SLOBOZIA. S.C. VIROMET VICTORIA, ELECTROCENTRALE GALATI (CET GALATI)

– ELECTROCENTRALE BUCURESTI, TERMOFICARE ORADEA, ELECTROCENTRALE CONSTANTA, ELECTROCENTRALE GALA.

Declararea aparitiei si incetarii nivelului de urgenta al situatiei de urgenta se realizeaza  prin Ordin al Ministrului Energiei, care va fi publicat pe pagina de internet a institutiei si pe paginile de internet ale furnizorilor, OTS si OSD.

Pe perioada nivelului de urgenta al situatiei de urgenta, furnizorii, OTS si OSD au obligatia ca la instructiunile AC sa limiteze pana la limita de avarie si/sau sa sisteze furnizarea/distributia/transportul gazelor naturale catre clientii intreruptibili de siguranta.

Dupa intrarea in vigoare a Ordinului Ministrului Energiei privind declararea nivelului de urgenta al situatiei de criza, furnizorii, OTS si OSD vor notifica fiecarui client intreruptibil de siguranta din portofoliul lor, in cel mult 12 ore, asupra declararii aparitiei nivelului de urgenta al situatiei de urgenta. Prin notificare, clientilor intreruptibili de siguranta li se comunica si masurile ce vor fi aplicate in aceasta situatie.


ministrul energiei caldura
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1243 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006045 (s)