News Flash:

Secretarul de stat Ovidiu Sirbu propune ca legatura dintre Aeroportul Timisoara si Gara de Nord sa se faca printr-un tren de suprafata

9 Noiembrie 2018
1039 Vizualizari | 0 Comentarii

Secretarul de Stat ALDE in Ministerul Transporturilor, Ovidiu Sirbu propune ca legatura dintre Aeroportul Timisoara si Gara de Nord sa se faca printr-un tren de suprafata.

Ovidiu Sirbu, secretar de stat ALDE in Ministerul Transporturilor alaturi de reprezentanti ai Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, reprezentanti Romatsa, Autoritatea Aeronautica Civila Romana, autoritatile locale Ilfov si CFR SA, au dezbatut proiectele de infrastructura nationale, dar si de dezvoltare a localitatilor limitrofe ale Bucurestiului, la sedinta operationala saptamanala. Unul dintre subiectele atinse este proiectul de infrastructura de cale ferata ce leaga Gara de Nord Bucuresti de Aeroportul ”Henri Coanda” Bucuresti. Secretarul de stat ALDE, Ovidiu Sirbu propune acest proiect si la Timisoara, tinand cont ca in momentul de fata de la aeroportul ”Traian Vuia” Timisoara se poate ajunge in oras doar cu taxiul sau expresul 4.

„Acest proiect se doreste a fi executat ca si termen inainte de inceperea Campionatului European unde Romania va gazdui patru meciuri de fotbal. La sfarsitul acestei luni va iesi studiul de fezabilitate. Este un proiect de interes national, care ar trebui implementat si la Timisoara. Pentru ca nu avem legaturi foarte bune intre aeroport si oras, aceasta solutie ar veni in intampinarea timisorenilor, dar si a turistilor. In mai toate marile orase europene exista un tren de suprafata care face legatura intre aceste puncte de acces in oras si cred ca ar trebui sa existe si in Timisoara.  Autobuzul ajunge din aeroport in oras mai greu decat avionul de la Bucuresti la Timisoara. Cred ca este o solutie mai buna, decat sa asteptam acel metrou promis de Robu, care a ramas, la fel ca multe alte promisiuni, doar pe hartie.”, a spus Ovidiu Sirbu, secretar de stat ALDE in Ministerul Transporturilor.


secretarul stat alde ministerul transporturilor ovidiu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1123 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005013 (s)