News Flash:

Cinci militari ucisi si 22 raniti in estul Ucrainei dupa intrarea in vigoare a armistitiului

16 Februarie 2015
1238 Vizualizari | 0 Comentarii
Cinci membri ai fortelor de securitate ucrainene au fost ucisi, iar alti 22 raniti in lupte cu separatisti prorusi, dupa intrarea in vigoare - duminica - a armistitiului semnat joi la Minsk, a declarat luni un purtator de cuvant al armatei ucrainene pentru CNN.
Tiruri cu mortar au vizat zona orasului Mariupol, a declarat Dmitro Cialov, un purtator de cuvant al armatei ucrainene in regiune.
Armistitiul a intrat in vigoare cu peste 24 de ore in urma, la miezul noptii de sambata spre duminica.
Armata ucraineana intentioneaza, in continuare, sa retraga armamentul greu de pe linia frontului, dar acest lucru nu se va intampla pana cand situatia nu se va calma, a subliniat Cialov.
Armistitiul este doar un prim pas catre incetarea conflictului armat care devasteaza estul Ucrainei de zece luni, soldat cu peste 5.400 de morti, potrivit ONU.
Insa, la 90 de minute dupa ce a intrat in vigoare, duminica, oficiali ucraineni au anuntat bombardamente asupra unei pozitii militare de langa localitatea Zolote, in regiunea Lugansk.
Un pact - care include armistitiul - a fost semnat joi la Minsk, in Belarus, dar comunitatea internationala se intreaba cum va fi implementat si daca va dura.
Neincrederea este puternica de ambele parti, dupa ce un armistitiu precedent, incheiat in septembrie, tot la Minsk, a fost incalcat, iar violentele in Donbas au reizbucnit la inceputul anului si s-au intensificat.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1263 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005353 (s)