News Flash:

Donald Tusk avertizeaza: UE va reactiona prompt in cazul incalcarii armistitiului de la Minsk

13 Februarie 2015
1131 Vizualizari | 0 Comentarii
Donald Tusk
UE va reactiona prompt in cazul incalcarii armistitiului de la Minsk pentru incetarea ostilitatilor in estul Ucrainei, semnat joi si care urmeaza sa intre in vigoare in noaptea de sambata spre duminica, a avertizat presedintele Consiliului European Donald Tusk dupa summitul de la Bruxelles.
UE va fi pregatita atat pentru evolutii pozitive, cat si negative, dar daca armistitiul de joi nu va fi respectat Bruxellesul va lua "toate masurile necesare", a declarat Tusk intr-o conferinta de presa, citat de agentia rusa de stat Tass.
Presedintii rus Vladimir Putin, ucrainean Petro Porosenko si francez Francois Hollande si cancelarul german Angela Merkel au negociat la Minsk, incepand de miercuri, de la ora 17.15 GMT (19.15, ora Romaniei), timp de aproximativ 16 ore, armistitiul care urmeaza sa intre in vigoare la miezul noptii de sambata spre duminica (duminica, 0.00 ora Ucrainei si a Romaniei).
Tusk a declarat ca liderii UE le-au multumit lui Merkel si Hollande pentru eforturile depuse in vederea solutionarii conflictului ucrainean, dar ca au primit cu precautie rezultatul intalnirii de la Minsk.

donald tusk
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1109 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005674 (s)