News Flash:

COD GALBEN de ploi torentiale, vijelii si grindina, pana la ora 22.00. Care sunt judetele afectate I HARTA

13 Iulie 2018
778 Vizualizari | 0 Comentarii
cod galben

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, vineri, o avertizare de cod galben de ploi torentiale, vijelii si grindina, pentru sapte judete, valabila in intervalul 15.00- 22.00. Fenomene meteo extreme se vor semnala, pe arii restranse, incepand cu ora 12.00.
Meteorologii avertizeaza ca, incepand cu ora 12.00, vor fi perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferica accentuata local in Muntenia si pe arii restranse in Oltenia, Moldova si la munte. 

Vor fi averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului care vor lua aspect de vijelie si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp si pe arii restranse 30...40 l/mp. 

"In judetele Constanta, Tulcea, Prahova, Dambovita, Buzau, Vrancea si Arges pe arii extinse instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, vijelii si caderi de grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor inregistra cantitati de apa de 25 l/mp si izolat 50...60 l/mp", transmite ANM.
Si in zilele urmatoare vor fi perioade cu instabilitate atmosferica, indeosebi dupa-amiaza si seara, in special in zonele de deal si munte precum si in nordul si centrul tarii.
 


meteorologii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1532 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006463 (s)