News Flash:

Calugar in varsta de 120 de ani: Secretul longevitatii este o viata fara sex si condimente

27 Decembrie 2016
1118 Vizualizari | 0 Comentarii
calugar 1
Cei mai multi oameni stiu ca secretul pentru o viata lunga consta intr-o activitate sportiva intensa si o alimentatie sanatoasa. Insa un calugar hindus, care pretinde ca are varsta de 120 de ani, spune ca secretul longevitatii sale este o viata fara sex si condimente.
Potrivit pasaportului sau, Swami Sivananda s-a nascut la 8 august 1896, iar in ciuda varstei sale incredibile, el inca mai are puterea de a practica yoga cateva ore pe zi.
Swami a crescut in orasul sfant Varanasi, in conditii de saracie extrema. La varsta de 6 ani, el si-a pierdut parintii si a fost dat de rude la un guru spiritual cu care a calatorit in jurul Indiei.
Mai tarziu, el a decis sa devina calugar si sa practice „yoga, disciplina si celibatul”.
„Eu duc o viata simpla si disciplinata. Mananc simplu, numai alimente fierte, fara ulei sau condimente, orez fiert si ardei verde.”, a declarat calugarul pentru AFP.
 De asemenea el nu consuma lapte sau fructe, pentru ca le considera „fantezie”.
„In copilarie am dormit mai multe zile cu stomacul gol.”, a mai declarat el.
In fiecare dimineata, Swam se trezeste la ora 5 si doarme pe o saltea asezata direct pe podea, cu o placa de lemn pe post de perna.
Calugarul se gandeste sa aplice la Guiness World Records pentru varsta sa inaintata si astfel ar putea sa-l invinga pe actualul campion din Japonia, Jiroemon Kimura, care a murit la varsta de 116 ani, in anul 2013. Marturiseste ca urmasii sai l-au convins sa se inregistreze, pentru ca el era rezervat cu privire la publicarea vietii sale.
 In plus, calugarul traieste fara tehnologie spunand ca „oamenii de odinioara erau multumiti cu mai putine lucruri”.
„In zilele noastre, oamenii sunt nefericiti, au obiceiuri nesanatoase si au devenit necinstiti, ceea ce ma doare foarte mult. As vrea ca oamenii sa fie fericiti, sanatosi si linistiti.”, a declarat calugarul.

calugar sex condimente
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1226 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006405 (s)