News Flash:

Concert de colinde in Pestera Bolii din Hunedoara

25 Decembrie 2016
1068 Vizualizari | 0 Comentarii
pestera bolii
Cateva sute de oameni au luat parte, vineri seara, la traditionalul concert de colinde care se desfasoara in Pestera Bolii, de langa Petrosani, in preajma Sarbatorii Craciunului, organizatorii reusind sa aduca in fata publicului artisti de valoare ai folclorului romanesc, cu totii - public si solisti, apreciind locul in care are loc spectacolul, dar si acustica speciala a salii. 
In acest an, producatorii spectacolului 'Lumina Craciunului' au ales sa puna in valoare traditiile si obiceiurile din mai multe zone ale judetului Hunedoara, astfel ca pe scena amenajata in sala mare a Pesterii Bolii au evoluat solisti cunoscuti ca: Mariana Anghel, Cristian Fodor sau Valentin Crainic, dar si Corul 'Sfanta Varvara', al preotilor din Valea Jiului. 
'Este o bucurie ca aici se intampla lucruri atat de minunate. Am incercat sa punem in valoare lucrurile frumoase si vocile de aur ale judetului Hunedoara. Vocile care s-au exprimat, de-a lungul anilor, in Pestera Bolii au un numitor comun: bucuria Nasterii Mantuitorului Iisus Hristos', a declarat organizatorul spectacolului, Ionut Dragotesc. 
Recunoscuta pentru autenticitatea de care da dovada in pastrarea traditiilor populare romanesti, cunoscuta solista de muzica populara Mariana Anghel participa la acest spectacol inca de la prima editie. Ea a recunoscut ca Pestera Bolii este singurul loc de acest fel din Romania in care a cantat de Craciun, emotia intalnirii cu publicul ramanand nealterata de noua ani, incoace. 
'Aceasta intalnire de la Pestera Bolii ne face sa simtim mai bine spiritul Craciunului. Este minunat, este singurul loc de acest fel in care cant de Craciun. Este un loc magic, facut pentru asa ceva. Le doresc tuturor ca Bunul Dumnezeu sa le fie aproape si Craciunul sa-i gaseasca acasa cu familia, cu cei dragi, iar anul 2017 sa fie mai bun, cu multa sanatate si bucurii', a declarat Mariana Anghel. 
La randul sau, protopopul Petrache Cretu, din Petrosani, a subliniat unicitatea colindelor romanesti, apreciind ca locul ales pentru un astfel de concert este special. 
'Fiecare popor are spiritualitatea lui, frumusetea colindelor lui, dar ale noastre sunt pline de miez. Ne bucura ori de cate ori vestim Craciunul si bucuria aceasta trebuie sa o transmitem si celorlalti', a spus parintele Petrache Cretu. 
Pestera Bolii este situata la circa 6 kilometri de Petrosani, pe DN 66 care leaga Tara Hategului de Valea Jiului. Sala mare a pesterii gazduia spectacole si in perioada interbelica, spatiul fiind reamenajat acum de Asociatia PetroAqua din Petrosani, care a reusit sa readuca aduca acest loc pe harta destinatiilor turistice din Valea Jiului. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1273 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005076 (s)