News Flash:

BACALAUREAT 2017, sesiunea de toamna. Absolventii vor sustine luni proba scrisa la Limba romana

20 August 2017
923 Vizualizari | 0 Comentarii
bac in banca
Luni, 21 august, absolventii de liceu care nu au reusit sa promoveze bacalaureatul in prima sesiune vor sustine proba scrisa la Limba si literatura romana, fiind vorba despre peste 39.000 de candidati inscrisi. Primele rezultate vor fi afisate pe 1 septembrie, iar cele finale pe 6 septembrie.
Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educatiei, luni, 21 august, demareaza examenul de Bacalaureat, sesiunea a doua, cu proba scrisa la limba si literatura romana, urmata, pe 23 august, de proba obligatorie de profil, iar pe 24 august absolventii de liceu vor sustine proba la alegere, in functie de profil si specializare.
Pe 25 august are loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, iar pe 28 august va fi evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna - proba B. Iar pe 29-30 august, este programata evaluarea competentelor digitale - proba D, urmand ca pe 30-31 august, vor fi evaluate competentele lingvistice intr-o limba de circulatie internationala - proba C.
Noutatea acestei sesiune o reprezinta inversarea probelor, absolventii de liceu sustinand mai intai probele scrise, apoi evaluarea competentelor lingvistice sau digitale.
Conform datelor centralizate de catre Ministerul Educatiei, peste 39.000 de absolventi de liceu s-au inscris pentru sustinerea examenului de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2017.
„Pentru sustinerea examenului in a doua sesiune s-au inscris 39.435 de absolventi de liceu. Dintre acestia, 24.690 de candidati provin din promotia curenta, iar 14.745 de candidati provin din seriile anterioare. In functie de forma de invatamant absolvita, cei 39.435 de elevi inscrisi (din toate promotiile) sunt distribuiti astfel: 37.138 - zi, 1.036 - seral si 1.261 - frecventa redusa. Precizam ca in prima sesiune au fost declarati respinsi 34.690 de candidati (din toate promotiile)”, anunta reprezentantii Ministerului.
Rezultatul obtinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana/limba materna nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea unui nivel de competenta corespunzator grilei aprobate la nivel national: experimentat, avansat si mediu. Candidatul care refuza sa raspunda sau sa rezolve subiectele propuse la una din probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale se considera ca nu a sustinut proba, precizeaza sursa citata. Mediafax.ro

bacalaureat
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1355 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008957 (s)