News Flash:

Salarii mai mici pentru directorii societatilor din subordinea Primariei Timisoara. Vezi propunerea primarului Robu

3 Decembrie 2013
1550 Vizualizari | 0 Comentarii
Managerii societăţilor aflate în subordinea Consiliului Local Timişoara ar putea avea lefuri mai mici de la 1 ianuarie 2014, dacă iniţiativa primarului Nicolae Robu va fi votată de aleşii locali.
Edilul-şef spune că pentru el primează 'performanţa şi meritocraţia'. 
'Eu nu doresc să scad salariile managerilor, ci doresc să institui un sistem de salarizare corect. Respectiv, dacă societatea funcţionează pe profit, înseamnă că directorii şi toţi angajaţii merită salarii mari, dar dacă funcţionează pe pierdere, atunci nu este normal ca directorii să aibă salarii foarte mari. Am luat iniţiativa de a cere Consiliului Local, unic acţionar la aceste societăţi, să aprobe iniţiativa mea', a declarat marţi primarul Nicolae Robu într-o conferinţă de presă.
Potrivit edilului-şef, salariile vor avea o componentă fixă de circa 4 mii de lei brut, la nivelul remuneraţiei city managerului municipalităţii, la care se vor adăuga sporurile şi vechimea. Dacă societatea înregistrează profit în ultimele 6 luni, se poate adăuga o componentă variabilă, fără plafon maximal.
Potrivit proiectului Hotărarii CL, managerii actuali nu vor fi răspunzători de datoriile istorice moştenite de societăţilor pe care le conduc, care nu au fost create în timpul mandatelor lor. 
Cel mai mare salariu lunar ar urma să îl încaseze directorul Colterm, care s-ar ridica la 9.000 de lei. 

Primarul Nicolae Robu are, în prezent, un salariu de sub 6.000 de lei. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1222 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006265 (s)