News Flash:

Minerii primesc tichete cadou si vor fi liberi de Sfanta Varvara

2 Decembrie 2013
1315 Vizualizari | 0 Comentarii
Angajaţii exploatărilor de huilă din Valea Jiului primesc luni tichete cadou în valoare de 300 de lei, cu prilejul sărbătorii de Sfânta Varvara, ocrotitoarea minerilor, urmând ca, în cursul zilei de marţi, în sălile de pontaj, să fie organizate slujbe de comemorare a ortacilor decedaţi în accidentele de muncă produse în subteran. 

'De Sfânta Varvara, minerii primesc tichete cadou ce vor fi impozitate cu 16%. Valoarea tichetelor este de 300 de lei, suma fiind negociată cu administraţia potrivit prevederilor din contractul colectiv de muncă', a declarat luni, pentru AGERPRES, preşedintele Sindicatului Muntele, Petre Nica

El a arătat că marţi la exploatările miniere se vor desfăşura slujbe religioase în memoria ortacilor care au murit, de-a lungul anilor, în accidentele de mină. Cu prilejul serviciului religios vor fi împărţiţi colaci pentru pomenirea celor decedaţi. 

Unul dintre cele mai grave accidente de muncă, în Valea Jiului, a avut loc pe 29 noiembrie 1980, la Mina Livezeni. Atunci, 53 de mineri, 15 militari în termen, şi-au pierdut viaţa în două explozii succesive ce au avut loc în subteran. Alte 77 de persoane au fost grav rănite. Deflagraţiile produse au lăsat orfani 75 de copii. 

Minerii vor fi liberi în cursul zilei de miercuri, de Sfânta Varvara, aşa cum a fost stabilit prin contractul colectiv de muncă. 

În prezent, la minele de huilă din Valea Jiului lucrează circa 7.000 de angajaţi. AGERPRES/

valea jiului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1316 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005120 (s)