News Flash:

Ponta spune ca pretul benzinei nu va creste

29 Noiembrie 2013
1370 Vizualizari | 0 Comentarii
Premierul Victor Ponta susţine că preţul benzinei nu va creşte în urma creşterii accizei la carburanţi, deoarece preţul combustibilului va scădea semnificativ pe bursele mondiale, iar Guvernul va discuta şi alte "posibilităţi fiscale" cu producătorii, astfel încat să fie atenuat orice impact. "Nu va creşte pentru că avem un context economic favorabil, în care pe bursele mondiale preţul combustibilului va scădea în mod semnificativ şi, atunci, eu cred că impactul pentru cetăţean nu va exista. In plus, avem alte posibilităţi fiscale pe care le-am discutat cu ministrul Chiţoiu şi pe care le vom discuta cu companiile producătoare în aşa fel încat să putem atenua orice fel de impact al acestei noi taxe. Deci, eu cred că impactul asupra populaţiei nu va fi", a spus Ponta la Antena 3.
Şi ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, a declarat, joi, că prognozele specialiştilor arată că preţul internaţional al ţiţeiului va continua să scadă, el precizand că, în consecinţă, impactul eventual al creşterii accizei la carburanţi va fi compensat de aceast scădere.
Voinea a precizat că detensionarea unor puncte de conflict politic, în special pe relaţia cu Iranul, pe de altă parte, a făcut în ultimele săptămani ca preţul internaţional al ţiţeiului să scadă semnificativ.""Şi prognozele specialiştilor sunt că acesta va continua să scadă. Deci va compensa eventualul impact al creşterii acciziei. Sunt două componente ale preţului la pompă - cotaţia internaţională a ţiţeiului şi impozitele. Dacă impozitele cresc un pic, ele sunt compensate pe viitor - aşa arată toate tendinţele internaţionale - de scăderea cotaţiei pe piaţa internaţională", a spus Voinea.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, că va returna Parlamentului proiectul bugetului de stat pe 2014 dacă nu se va renunţa la creşterea accizei la combustil, propusă de Guvern.
"Dacă nu se renunţă la creşterea accizei la combustibil, voi trimite înapoi bugetul de stat la Parlament", a spus Băsescu, într-o declaraţie de presă, evocand şi posibilitatea de a ataca legea bugetului la Curtea Constituţională. Mediafax

guvernu antena 3 voinea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1784 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005979 (s)