News Flash:

Primarii chiulangii! Doar 20 din 77 de primari din judetul Caras-Severin au raspuns prezent la videoconferinta cu prefectul

24 Martie 2017
944 Vizualizari | 0 Comentarii
prefectura caras
Institutia Prefectului - Judetul Caras-Severin a organizat, vineri, o noua videoconferinta cu reprezentanti ai primariilor din judet, ocazie cu care au fost discutate aspecte privind obligatiile detinatorilor de animale, situatia deseurilor, dar si alte probleme, numarul unitatilor administrativ-teritoriale care au avut reprezentanti la eveniment fiind de circa 20 din 77. 
"Au fost prezentate doua materiale de interes pentru aceasta perioada - managementul si gestionarea deseurilor si, pentru ca se apropie sarbatorile pascale, s-au pus in discutie de catre Directia Sanitar-Veterinara o serie de aspecte legate de modul de sacrificare a mieilor si implicarea medicilor veterinari la nivel rural. Le-am adus la cunostinta reprezentantilor primariilor faptul ca Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale lanseaza in perioada imediat urmatoare o serie pe programe de finantare pentru mediul rural, de la infrastructura comunala pana la cea silvica, alimentari cu apa sau investitii in exploatatii agricole. Din pacate, de data aceasta, numarul primariilor participante la videoconferinta nu a fost deloc mare, in jur de 20, din totalul celor 77", a declarat prefectul judetului Caras-Severin, Florenta Albu. 
Directorul Garzii de Mediu Caras-Severin, Gheorghe Muntean, a facut o prezentare a situatiei deseurilor din judet. 
"Nu ma supara faptul ca niciunul dintre primari nu a intervenit pe acest subiect. Asta inseamna ca fiecare reprezentant al unitatii administrativ-teritoriale stie ce are de facut, iar Comisariatul judetean al Garzii de Mediu efectueaza pana in data de 5 mai, si de sarbatorile pascale, si de 1 mai, celebra actiune de salubrizare in randul comunitatilor, dar si controale pe legea picnicului", a precizat Gheorghe Muntean. 
La randul sau, directorul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Caras-Severin, Dorin Imbrea, le-a prezentat participantilor la videoconferinta aspecte privind identificarea si miscarea animalelor, respectiv, ce obligatii le revin detinatorilor de animale din gospodariile non-profesionale. 
"Nu are voie sa paraseasca exploatatia niciun animal care nu este identificat sau daca nu este insotit de anumite documente. Vorbim de formulare de miscare, pe care le intocmesc medicii de libera practica. In situatia bovinelor, de exemplu, trebuie sa fie insotit si de pasaportul bovinei. Orice disparitie, eveniment, moarte a animalelor trebuie anuntate, pentru ca medicul veterinar sa completeze un formular de eveniment si, in felul acesta, sa opereze in baza nationala de date. Sunt foarte multi proprietari care beneficiaza de proiecte, subventii de la APIA sau AFIR, prin care ei sunt obligati sa detina un numar de animale", a subliniat Imbrea. 
Avand in vedere ca se apropie sarbatorile pascale, vanzarea mieilor se poate face numai pentru animale identificate, pentru ca, altfel, se pot aplica sanctiuni, a mai explicat directorul DSVSA Caras-Severin. AGERPRES

videoconferinta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1349 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005161 (s)