News Flash:

Peste 1 milion de euro pentru extinderea sectiei ATI a Spitalului Judetean Timisoara

29 Octombrie 2021
425 Vizualizari | 0 Comentarii
SJT

Clinica de ATI a Spitalului Judetean din Timisoara va fi modernizata si reorganizata, cu bani de la CJ Timis. S-au alocat peste 6 milioane de lei, echivalentul a cca. 1,3 milioane de euro.
 
 
Consilierii judeteni au votat in plenul de miercuri, 27 octombrie, proiectul privind aprobarea documentatiei tehnico-economice, faza DALI si a principalilor indicatori tehnico-economici ai proiectului „extindere Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI) a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta”.

Managerul Spitalului spune ca nu se stie exact cand vor incepe lucrarile, fiind nevoie de proiect. O licitatie va fi lansata in curand, potrivit acestuia.

„Este nevoie de proiect si vom porni cat de curand si licitatia pentru proiectare, iar apoi va fi licitatia pentru executie. Vom lucra constant la proiect avand in vedere ca am primit fondurile. Noi vom incerca sa terminam anul acesta insa nu putem promite avand in vedere ca este deja finalul lunii octombrie. Este vorba despre alocarea a 6 milioane de lei de la Consiliul Judetean Timis”, spune Raul Patrascu, managerul Spitalului Judetean.

Vor fi aduse modificari de organizare a clinicii ATI de la etajul al doilea al spitalului. In raportul proiectului este prevazut ca in cazul unei calamitati, cum ar fi pandemia, numarul paturilor sa se poata dubla.

Se va lucra si la ceea ce priveste mediul steril din sectiile ATI: peretii si tavanele vor fi realizate de panouri metalice tratate antibacterian cu compusi din ioni de argint impotriva Escherichia coli, Klebisella pneumoniae, Staphylococcus aureus, Typhimurium Salmonella, Listeria monocytogenes, Legionella pneumophila si Pseudomonas aeruginosa. Se vor realiza si unitati terminale pentru distributia gazelor medicale, a circuitelor electrice de curenti tari si curenti slabi. Saloanele ATI vor mai fi echipate cu lampa UV si lavoar pentru producere de apa sterila.

In plus, se vor organiza circuite pentru pacienti si personal medical. Vor exista spatii pentru filtrarea personalului medical, spatii de odihna, depozit pentru echipamente medicale si medicamente si doua zone de monitorizare a pacientului. Se vor instala doi pereti amovibili care in caz de calamitate vor fi inchisi si se va putea separa sectia in doua zone de supraveghere distincte. Astfel, in caz de forta de majora, pacientii Covid vor fi separati de cei non-Covid. Va exista si un sistem de tratare a aerului automatizat care sa fereasca bolnavii de germeni patogeni, particule de suspensie, mirosuri dezagreabile, emanatii nocive sau contaminanti radioactivi.

Intreaga lucrare va costa 6,4 milioane de lei, cu TVA, adica aproximativ 1,3 milioane de euro.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1159 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006949 (s)