News Flash:

Sase ofertanti vor sa faca lotul 2 din autostrada Lugoj - Deva, cu 1,5 miliarde de lei

28 Octombrie 2021
371 Vizualizari | 0 Comentarii
Lugoj Deva

Sase ofertanti au fost selectati de CNAIR (Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere) sa proiecteze si sa execute lotul 2 din autostrada Lugoj - Deva. Urmeaza depunerea ofertelor pana la finalul lunii ianuarie, suma oferita fiind 1,5 miliarde de lei.
 
CNAIR a finalizat procesul de evaluare a candidaturilor depuse pentru „Proiectare si executie lucrari la obiectivul major de investitii Autostrada Lugoj-Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220 – Sectiunea E si finalizare Sectiunea D”. Au fost selectate sase firme, dintre care doar una din Romania:

Asocierea Mapa Insaat Ve Ticaret A.S. – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret A.S.
Asocierea Sc AlsIm Alarko SanayI TesIslerI Ve TIcaret A.S – Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret A.S.
Kolin Insaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi
Strabag Srl
Asocierea Impresa Pizzarotti & C Spa – Pizzarotti Sa – Retter Projectmanagement Srl
Asocierea Terna Tourist Technical And Maritime Sa – Intracom Constructions Societe Anonyme Technical And Steel Constructions (Intrakat)
In continuare, cele sase firme sau asocieri de firme trebuie sa depuna ofertele pana in 31 ianuarie 2021.

Lotul 2 are 9,3 km, dintre care 2,13 km sunt de tunel. Este vorba de asa-zisele tuneluri care trebuie construite pentru ca ursii sa treaca in habitatul lor natural, principala problema a proiectului. Tunelurile vor fi formate din doua galerii unidirectionale prevazute cu platforma de 11,25 m, pe fiecare cale de circulatie.

Catalin Drula, ministrul Transporturilor, a anuntat la finalul lunii martie ca s-a ajuns la un acord cu constructorul, iar licitatia s-a reluat in aprilie.

Lucrarile trebuie sa fie gata in patru ani, din care 14 luni sunt pentru proiectare si 34 de luni pentru executie. Valoarea maxima a lucrarilor este de 1,5 miliarde de lei cu tot cu TVA.

Pe sectorul de drum national dintre Holdea si Margina, care face legatura dintre cele doua capete de autostrada A1, lucrarile de intretinere si reparatie au fost finalizate in vara acestui an.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006900 (s)