News Flash:

Managerii spitalelor din Timisoara, apel catre furnizorii de gaz din tara: „Taierea gazului va duce la dramatism”

27 Octombrie 2021
323 Vizualizari | 0 Comentarii
spital TM

Managerii spitalelor din Timisoara fac un apel public catre toti furnizorii si producatorii de gaz din tara. Oprirea caldurii la Timisoara afecteaza majoritatea spitalelor, iar bolnavii se confrunta acum si cu frigul, pe langa probleme de sanatate.
 
Apelul este facut in numele pacientilor si semnat de managerii de la Spitalul Judetean, Spitalul „Victor Babes”, Spitalul Clinic Municipal, Spitalul de Copii „Louis Turcanu” si de la Institutul de Boli Cardiovasculare. Medicii si pacientii se lupta acum, pe langa situatia provocata de coronavirus, cu temperaturile din saloane. Instalatiile sunt deja suprasolicitate, iar modalitatile de incalzire alternative ar duce la un dezastru iminent.

„Eu si colegii mei, managerii celorlalte spitale din Timisoara, ne-am consultat si am hotarat sa facem un apel la solidaritate catre marii producatori si marii furnizori de gaze din Romania, pentru a nu opri furnizarea de gaze catre compania de termoficare din Timisoara si a nu lasa spitalele fara caldura in aceasta perioada extrem de dificila in toata tara. Ne aflam in plin val patru, medicii din toate spitalele depun eforturi supraomenesti pentru a salva vieti omenesti. Aceste eforturi ar putea fi naruite prin simpla sistare a furnizarii de agent termic primar de catre compania de termoficare. Este extrem de important ca conditiile din saloane, cele de tratament, atat pentru bolnavii de Covid, cat si pentru bolnavii non-Covid, sa fie unele statice. Organismele noastre, atunci cand sunt bolnave, sunt extrem de fragile, ele su nevoie de conditii speciale pentru a putea lupta cu boala pentru viata.

Toate eforturile noastre s-ar narui, daca in saloane temperatura ar scadea. Acest lucru s-ar intampla foarte repede, pentru ca noi, in aceasta perioada, ca si manageri de spitale, suntem legati de maini si de picioare. Nu avem cum sa pastram o temperatura adecvata in saloane, daca caldura de la stat este oprita. Suntem obligati sa facem aerisiri incontinuu, pentru ca retelele de oxigen sunt forjate la maxim si altfel concentratia de oxigen ar atinge niveluri mari de pericol de incendiu. Daca facem asta si caldura este oprita, temperatura in saloane ar scadea in numai cateva ore sub orice limita de suportabilitate. Noi nu putem veni cu solutii in interiorul spitalelor, pentru ca am supraincarca retelele electrice, care oricum sunt duse la maximum. Nu putem folosi aeroterme sau resouri, pentru ca am pune in pericol viata pacientilor”, explica Raul Patrascu, managerul Spitalului Judetean din Timisoara.

Apelul adresat de managerii celor cinci unitati spitalicesti se adreseaza tuturor producatorilor si furnizorilor de gaz din tara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1300 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006541 (s)