News Flash:

A ajuns la Timișoara!

Celebrul șahist Garry Kasparov vs vorbi la Tech Talks by UPT

16 Mai 2024
88 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto expressdebanat ro


Faimosul jucător de șah Garry Kasparov a sosit la Timișoara, aterizând miercuri seara pe Aeroportul Internațional Triaian Vuia. Va susține o prezentare la evenimentul Tech Talks by UPT.

Kasparov a fost întâmpinat în salonul oficial al aeroportului, unde a avut ocazia să își exprime gândurile în cartea de onoare.

„Este prima mea vizită într-un oraș din România, în afară de București. E bine! Normal, cunosc puțin din istoria Timișoarei. Știu că de aici a început Revoluția. Îmi amintesc că, în 1989, am avut un fel de conferință a șahiștilor sovietici. În mijlocul întâlnirii, am primit informația că România s-a alăturat mișcării pentru libertate și a răsturnat regimul dictator. De aceea Timișoara rămâne în minte”, a declarat Garry Kasparov.

Garry Kasparov, cel mai tânăr campion mondial de șah din istorie, a atins acest record la vârsta de doar 22 de ani. În 1997, a avut un meci istoric împotriva lui Deep Blue, un computer dezvoltat de IBM, care nu numai că l-a provocat, ci i-a stimulat și interesul pentru inteligența artificială. Această întâlnire a deschis un nou capitol în cariera sa, concentrându-se pe implicatiile AI și tehnologiei asupra intelectului uman și societății.

Până în 2019, Kasparov și-a transformat expertiza în șah într-o perspectivă vastă asupra AI-ului, vorbind la numeroase conferințe și seminarii din întreaga lume, abordând impactul AI asupra diferitelor industrii și aspecte ale vieții cotidiene. În 2017, a scris "Deep Thinking: Where Machine Intelligence Ends and Human Creativity Begins", o carte de succes care examinează experiențele sale cu AI-ul și oferă o perspectivă profundă asupra viitorului mașinilor inteligente și al umanității.

Când Kasparov urcă pe scenă, nu vorbește doar în calitate de expert în tehnologie, ci și ca un filozof al tehnologiei moderne, îndemnând publicul să pună întrebările potrivite și să abordeze cu atenție revoluția informațională.

Tech Talks by UPT este cea mai mare conferință despre tehnologie organizată de o universitate din vestul țării. Are loc vineri, 17 mai, la Cinema Timiș.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1436 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004337 (s)