News Flash:

Recomandarea miliardarului Jeff Bezos pentru tinerii angajati

11 Mai 2018
722 Vizualizari | 0 Comentarii
director

Directorul general al Amazon, Jeff Bezos, recomanda tinerilor angajati ai companiei sa nu mai caute echilibrul intre munca si viata privata, pentru ca aceasta abordare este echivalenta cu o delimitare stricta a acestora, relateaza News.ro.

La un eveniment recent organizat de Axel Springer si redactorul sef al Business Insider US, Alyson Shontell, Bezos a dezvaluit solutia alternativa pe care o ofera noilor angajati ai Amazon, care este o relatie mai holistica intre munca si viata din afara biroului.

Cel mai bogat om din lume are o abordare mai putin traditionala a muncii: isi face timp sa ia micul dejun cu familia in fiecare dimineata, seara nu isi pune ceasul sa sune, programeaza un numar surprinzator de mic de sedinte si isi face timp in fiecare zi sa isi spele singur vasele.

Aceasta abordare de mentinere a unei simetrii sanatoase intre interesele personale si cele profesionale este unul dintre cele mai importante sfaturi pe care Berzos le ofera angajatilor.

„Aceasta armonie intre munca si viata privata incerc sa o transmit angajatilor tineri dar si directorilor Amazon. Dar in special noilor angajati. Sunt intrebat mereu despre echilibrul dintre munca si viata. Si opinia mea este ca este o fraza obositoare, pentru ca implica o delimitare stricta”, a spus Bezos.

In loc de a privi munca si viata personala ca pe un act de echilibrare, Bezos a apreciat ca este mai productiv sa le privesti ca parti integrante.
„De fapt este un cerc, nu este o balanta”, a spus miliardarul.

Bezos a aratat ca relatia dintre viata sa profesionala si cea personala este reciproca si ca nu le compartimenteaza in doua categorii care concureaza pentru timpul sau.

„Daca sunt fericit acasa vin la birou cu o energie extraordinara. Si daca sunt fericit la serviciu vin acasa cu o energie extraordinara. Nu vrei sa fii acea persoana – si toti avem un astfel de coleg – care de indata ce vine la o sedinta alunga toata energia din incapere… Vrei sa vii la birou sa impulsionezi pe toata lumea”, a mia spus Bezos.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1205 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007643 (s)