News Flash:

Cladire noua cu bani de la UE la Scoala Gimnaziala 13. Salile vor avea scaune cu elevator pentru persoanele cu dizabilitati

19 Noiembrie 2021
379 Vizualizari | 0 Comentarii
scoala

Scoala Gimnaziala 13 de pe strada Musicescu va avea un corp nou de cladire, care va fi construit si dotat cu bani europeni. A fost semnat contractul de finantare pentru proiectul depus in toamna anului 2020. Cladirea va fi dotata si cu table magnetice si scaune cu elevator pentru persoanele cu dizabilitati si va avea si o sala de sport cu tribuna.
  
„Elevii care invata la Scoala Gimnaziala nr. 13, de pe strada Musicescu, vor avea mai mult spatiu si conditii mai bune de educatie. Saptamana aceasta a fost semnat, la Bucuresti, contractul de finantare pentru construirea unei noi cladiri, cu parter si un etaj care va gazdui inca sapte sali de clasa. Contractul de finantare este in valoare de aproape 4 milioane de lei, fonduri europene”, a transmis Dominic Fritz pe Facebook.

Primarul Timisoarei nu a anuntat si faptul ADR Vest si Primaria Timisoara au semnat, joi, contractul de finantare pentru „Construire corp P+1E la Scoala Gimnaziala nr. 13 din Timisoara, str. Musicescu 14”.

Proiectul, sustinut de GAL Freidorf, a fost depus la finantare de Primaria Timisoara in toamna lui 2020. Este inclus in Strategia de Dezvoltare Locala implementata de grupul de actiune locala din cartierele Freidorf, Dambovita, Calea Sagului, Steaua, Fratelia si Iosefin, strategie in valoare de 7 milioane de euro. 

Proiectul pentru Scoala 13 prevede construirea unei sali multifunctionale la parter, amenajarea unor sali de clasa la etaj si dotarile necesare – mobilier, table magnetice, computere si aparate de aer conditionat, precum si scaune cu elevator pentru persoanele cu dizabilitati. Noua constructie va avea inclusiv o sala de sport dotata cu mobilier si logistica pentru practicarea unor sporturi precum gimnastica, volei sau baschet, precum si o tribuna cu 30 de locuri, informeaza ADR Vest.

Valoarea proiectului este de aproape 4 milioane de lei, din care 3,7 milioane de lei sunt fonduri nerambursabile. Lucrarile vor trebui finalizate pana in anul 2023.

In curtea scolii de pe str. Musicescu se afla si sase containere in care au fost amenajate sali de clasa, tocmai pentru ca cele 15 sali existente in cladirea principala sunt insuficiente pentru cei peste 600 de elevi. Scoala 13 mai are si trei laboratoare, doua cabinete, un cabinet medical, o sala de sport improvizata si doua terenuri de sport. Odata cu construirea noului corp de cladire, elevii ar trebui sa scape de orele in doua schimburi.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1152 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004833 (s)