News Flash:

O noua transa de vaccin antigripal cu peste 8.000 de doze, distribuita in Timis pentru categoriile de risc

18 Noiembrie 2021
323 Vizualizari | 0 Comentarii
antigripal

Peste 8.000 de doze de vaccin antigripal vor ajunge in cabinetele medicilor de familie din Timis, intr-o a doua transa. Dozele sunt destinate persoanelor de peste 65 de ani, celor cu boli cronice si gravidelor.
 
 
„Directia de Sanatate Publica Timis a receptionat o noua transa de vaccin antigripal de tip tetravalent in cantitate de 8.319 doze. Aceasta urmeaza sa fie distribuita, in zilele urmatoare catre medicii de familie, in vederea vaccinarii cu prioritate a persoanelor cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, batrani si gravide”, informeaza DSP Timis.

O prima transa de vaccin antigripal a ajuns in Timis la inceputul lunii noiembrie pentru categoriile de risc si gravide si a constat in 6.240 de doze de vaccin. Pana acum au mai fost distribuite 6.240 de doze de vaccin antigripal pentru copii si 4.159 de doze de vaccin pentru cadrele medicale.

 

Autoritatile nationale implicate in campanie de vaccinare spun ca vaccinul anti-Covid-19 nu protejeaza si impotriva gripei, de aceea serul antigripal este in continuare necesar persoanelor vulnerabile. Acesta se poate face deodata cu cel impotriva coronavirusului, in cabinetele medicilor de familie.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1206 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006287 (s)