News Flash:

Condiții mai bune pentru câini

În Timișoara va fi amenajat un adăpostul public destinat câinilor fără stăpân

1 Mai 2024
69 Vizualizari | 0 Comentarii

Consiliul Local Timișoara a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru adăpostul public destinat câinilor fără stăpân.

Astfel, în viitor, câinii fără stăpân din Timișoara vor beneficia de condiții îmbunătățite. Decizia a fost luată marți, când Consiliul Local Timișoara a aprobat Planul Urbanistic Zonal necesar pentru înființarea unui adăpost public.


„Am aprobat în Consiliul Local cea mai importantă etapă pentru a avea în sfârșit, un adăpost decent pentru câinii fără stăpân din Timișoara. Va fi primul adăpost al orașului pe care îl vom controla 100% și nu vom mai fi la mâna unui operator privat. Urmează acum licitația pentru proiect și lucrările de execuție. Vreau să le mulțumesc consilierilor locali, Rodica Militaru și Răzvan Negrișanu și voluntarilor care au lucrat pentru acest proiect și l-au pus la dispoziția orașului în mod gratuit”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

Adăpostul va fi construit în zona Freidorf, pe o suprafață ce depășește 20.000 de metri pătrați. Terenul aparține Municipiului Timișoara și este situat în apropierea pistei de biciclete care leagă Timișoara de Serbia.


„Proiectul va intra acum în următoarele etape. Primăria va elabora documentația tehnică, va autoriza construcția și va porni licitația în vederea execuției. Planul Urbanistic Zonal va avea valabilitate de trei ani, perioadă în care pot fi demarate investiţiile prevăzute în documentaţie”, a transmis Primăria Timișoara.


Adăpostul va avea o capacitate maximă de până la 600 de câini. Aici, animalele fără stăpân vor fi îngrijite corespunzător, beneficiind de tratament medical cu echipamente moderne și de condiții de găzduire civilizate până la momentul adopției.

În cadrul adăpostului vor fi amenajate spații specializate pentru cabinete medicale veterinare și tratamente, precum și pentru hrănirea și îngrijirea animalelor. Se vor include și săli de operație, zone de carantină, o bucătărie, spații de depozitare pentru alimente, grupuri sanitare, vestiare, morgă și incinerator. De asemenea, vor exista facilități pentru acces auto și pietonal, inclusiv parcări. Cel puțin 20% din suprafața totală va fi rezervată spațiilor verzi.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1318 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005513 (s)