News Flash:

West Nile la Timișoara

Bărbat infectat cu virusul West Nile, internat la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș”

29 August 2023
166 Vizualizari | 0 Comentarii


Un bărbat în vârstă de 50 de ani, provenind din județul Timiș, a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Timișoara, după ce a fost confirmată infecția cu virusul West Nile. Pacientul a prezentat simptome caracteristice unei afecțiuni infecțioase și a fost supus analizelor medicale la laboratorul spitalului. Diagnosticul de suspiciune a fost confirmat prin detectarea anticorpilor de tip Imunoglobulină (IgM).

„Pacientul s-a prezentat având simptome ușoare, dar persistente: febră, fotofobie, afazie, vedere dublă. A primit indicație de tratament simptomatic, antitermic, de echilibrare hidroelectrolitică, și vitaminoterapie. Starea lui de sănătate este acum stabilă. Pacientul va mai rămâne în spital câteva zile sub supraveghere. Deocamdată, nu se pune problema unei agravări a stării lui de sănătate. Vorbim, până la urmă, despre o boală infecțioasă care, însă, la persoane cu alte boli asociate sau comorbidități poate duce la o infecție a sistemului nervos central sau, în cazurile foarte grave, ceea ce nu este în situația de acum, la deces”, transmite dr. Anca Elena Ianițcaia – medic specialist Boli Infecțioase – Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara.

Spitalul Victor Babeș a notificat Direcția de Sănătate Publică cu privire la cazul, iar raportul corespunzător va fi transmis Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

Infecția cu virusul West Nile se răspândește prin înțepătura de țânțar și poate cauza o afecțiune neurologică la adulți. Totuși, în majoritatea cazurilor, aceasta rămâne subclinică, fără simptome evidente. Uneori, poate duce la dezvoltarea unei meningite aseptice sau a unei encefalite severe, mai ales la persoanele în vârstă.

Pentru a preveni infectarea, se recomandă:

Evitarea expunerii la țânțari prin purtarea îmbrăcămintei cu mâneci și a pantalonilor lungi.
Utilizarea substanțelor repelente împotriva țânțarilor.
Protejarea locuinței împotriva pătrunderii țânțarilor folosind plase de protecție.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1257 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005790 (s)