News Flash:

Veste bună pentru viitoarele mămici!

Centrul Regional de Excelență în Medicină Materno-Fetală își deschise porțile la Timișoara

25 August 2023
237 Vizualizari | 0 Comentarii

Grupul MedLife își extinde serviciile pentru identificarea precoce a unui spectru larg de boli și malformații congenitale, inclusiv în primele luni ale sarcinii. Aceasta necesită utilizarea echipamentelor medicale ultramoderne, dezvoltarea soluțiilor software inovatoare și colaborarea cu medici cu expertiză considerabilă.

 Medici's, parte a Grupului MedLife, va inaugura Centrul Regional de Excelență în Medicină Materno-Fetală începând cu 1 septembrie. Această inițiativă este susținută printr-o investiție de aproximativ 250.000 de euro și aduce în prim-plan patru specialiști de renume, cu expertiză atât la nivel național, cât și european. Dr. Bogdan Mureșan, Dr. Dan Dumitrașcu-Biriș, Dr. Ioana Dumitrașcu-Biriș și Dr. Aurora Ilian se numără printre acești profesioniști, aducând cunoștințe și competențe semnificative în acest domeniu.

„O mulțime de boli și malformații congenitale pot fi depistate foarte de timpuriu, încă din primele luni de sarcină, însă acest lucru necesită aparatură ultra-performantă, soluții software originale și medici cu o largă expertiză profesională”, afirmă Ovidiu Pătruț, director executiv al Clinicilor Medici’s și al Medici’s Hospital.

„Ghidurile de practică recomandă ca orice femeie cu o evoluție normală a sarcinii (care nu prezintă nici un simptom / boală preexistentă) să efectueze trei astfel de investigații, câte una în fiecare dintre cele trei trimestre ale sarcinii. În cazul sarcinilor cu risc lucrurile devin mult mai exigente. Când vorbim despre sănătatea copilașilor noștri, chiar din primele lor clipe de viață intrauterină, discutăm, de fapt, despre viața și moștenirea noastră. Iar aici nu putem face compromisuri”, afirmă Dr Bogdan Mureșan, coordonatorul Centrului de Excelență în Medicina Materno-Fetală.

Cei patru medici care sunt implicați în Centrul de Excelență sunt recunoscuți drept experți de prestigiu în domeniul medical, atât în România, cât și pe plan european:

Dr. Bogdan Mureșan deține calificarea de medic primar în obstetrică-ginecologie și are o expertiză remarcabilă în medicina materno-fetală. Acesta a fost certificat și auditat de către „Fetal Medicine Foundation (FMF) din Londra”. El este printre primii specialiști în medicina fetală din România și are experiență considerabilă în diagnosticul prenatal și terapia fetală.

Dr. Dan Dumitrașcu-Biriș este medic „consultant” cu o înaltă specializare în obstetrică-ginecologie, deținând titlul medical cel mai înalt din Anglia. De asemenea, are grad universitar „Lead for education”. El a devenit expert în medicina materno-fetală prin supraspecializarea sa în cadrul Fetal Medicine Center și King’s College Hospital, Harris Birthright Unit din Londra, unde a activat peste 8 ani alături de profesorul Kypros Nicolaides, unul dintre cei mai cunoscuți experți mondiali în domeniul Medicinii Fetale.

Dr. Ioana Dumitrașcu-Biriș este primul specialist din România cu formare în cardiologie fetală, o specializare obținută după 10 ani de activitate în cadrul Evelina London Children’s Hospital din Anglia. Această supraspecializare are o semnificație importantă în diagnosticarea și consilierea cazurilor cu anomalii ale inimii fătului. Ea deține acreditarea europeană în ecocardiografia fetală și pediatrică (EACVI / ESC).

Dr. Aurora Ilian este medic specialist în obstetrică-ginecologie și are o expertiză notabilă în medicina materno-fetală. De asemenea, ea s-a supraspecializat în cadrul King’s College Hospital și Harris Birthright Unit din Londra (FMF diploma). Ea este asistent universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara.

Centrul utilizează tehnologia ultrasonografică VOLUSON EXPERT 22 pentru examinarea și consultația fătului. Această tehnologie de ultimă generație, produsă de GE HealthCare din SUA, este exclusivă pentru aceste scopuri. Este evaluată ca una dintre cele mai avansate tehnologii de acest fel la nivel global, având o valoare estimată de peste 200.000 de euro. Este recunoscută pentru abilitatea sa de a detecta detalii la nivel înalt, chiar și aspecte care ar fi nedetectabile în alte circumstanțe. Profesorul Rabih Chaoui de la Centrul de Diagnostic Prenatal și Genetică Umană din Berlin a declarat:„Voluson Expert 22 este o capodoperă a ingineriei […]. Acest aparat are cea mai bună ergonomie și imagine și este cel mai personalizabil sistem produs vreodată. Este cel mai bun aparat cu ultrasunete pe care l-am folosit vreodată”.

Iar Dr Greggory DeVore de la Centrul de Diagnostic Fetal California, SUA a declarat „Voluson Expert 22 este foarte util în evaluarea inimii fetale […] Clarifică și identifică cu mai multă precizie marginea endocardică iar imaginea s-a îmbunătățit dramatic, făcând evaluarea fetalHQ mult mai precisă”.

Referitor la colaborarea dintre MedLife Medici’s și GE HealthCare, reprezentantul în România al companiei producătoare americane, Dr. Bogdan Niculescu, care ocupă funcția de Director General al diviziei Medist Imaging and POC, distribuitor autorizat GE HealthCare în România, a declarat:„Misiunea noastră, de mai bine de 15 ani, este să creăm soluții complete prin oameni și tehnologie. Prin intermediul acestui parteneriat, pacienții vor avea acces la cele mai bune echipamente medicale, care le vor permite medicilor să ofere tratamente mai precise și mai eficiente. Ne onorează să facem parte din acest proiect în care susținem excelența medicală a echipei noului Centru Regional de Excelență în Medicină Materno-Fetală din Medici’s, prin cea mai performantă tehnologie din lume, dedicată ultrasonografiei în obstetrică și ginecologie”.

Un alt aspect semnificativ este că înregistrarea examinărilor se efectuează în mod online, în timp real, prin intermediul sistemului software internațional ASTRAIA - dezvoltat special pentru domeniul sănătății femeilor. Acest sistem evaluează riscurile fetale pentru sindromul Down și alte aneuploidii, pre-eclampsie, restricția de creștere intrauterină și nașterea prematură, folosind cel mai recent algoritm de evaluare a riscului de la Fetal Medicine Foundation. Toate aceste operațiuni sunt monitorizate în conformitate cu standardele ISO 13485.

„În multe specialități medicale Timișoara urcă, an după an, ca putere de diagnostic, spre nivelul clinicilor de renume din Europa occidentală. Ne bucurăm că, în acest moment, putem deschide în Medici’s un astfel de centru, cu profesioniști remarcabili, la un standard atât de ridicat. Considerăm că este o normalitate să avem așa ceva în Timișoara și mulțumim grupului MedLife, liderul serviciilor medicale private din România, că a avut încredere pentru a investi în Medici’s, în Timișoara și în profesioniștii de aici. Investițiile MedLife în Medici’s Timișoara, din ultimul an, cumulate cu cele bugetate pentru anul 2024, se vor ridica la aproape 20 de milioane de euro. Planurile pentru următoarele luni sunt ambițioase. Vom integra în grup un important operator medical privat din regiune, vom deschide cinci centre de excelență și vom inaugura, în curând, un spital privat ultramodern. Intenția este de a transforma Timișoara într-una dintre cele mai performante platforme medicale private din România, cu impact euroregional”, afirmă Dr Adrian Bădescu, fondator, asociat și director general al Clinicilor Medici’s din Timișoara, parte a grupului MedLife.

Centrul de Excelență în Medicina Materno-Fetală va funcționa în cadrul Clinicii Medici’s Academica din Timișoara, situată pe bulevardul Circumvalațiunii, numărul 8-10, etajul 1. Centrul va fi deschis zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 8:00-20:00. Pentru a programa consultații, pacienții pot folosi în mod direct aplicația mobilă MedLife (recent optimizată), disponibilă pentru descărcare pe AppStore și GooglePlay, sau pot suna la numărul exclusiv al Centrului de Excelență în Medicina Materno-Fetală: 0744 565 646.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1162 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006210 (s)