News Flash:

A fost un real succes

Peste 4.500 de spectatori au venit în Parcul Rozelor la Festivalul de Operă și Operetă din Timișoara

28 August 2023
188 Vizualizari | 0 Comentarii

Ediția din acest an a Festivalului de Operă și Operetă din Timișoara a înregistrat un mare succes. Mai mult de 4.500 de spectatori s-au adunat în Parcul Rozelor pentru a se bucura de spectacolele oferite.

În acest sfârșit de săptămână, mulți iubitori de operă și operetă au avut privilegiul de a se bucura de aceste genuri muzicale în mijlocul trandafirilor, în Timișoara. Motivul este că a avut loc cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului de Operă și Operetă pe scena amplasată în Parcul Rozelor.

În total, peste 4.500 de persoane au asistat la două spectacole de operă, „Aida” și „La Traviata” de Giuseppe Verdi, precum și la opereta „Văduva veselă” de Franz Lehàr. Toate cele trei spectacole din cadrul acestei ediții au fost oferite gratuit publicului.

„Spectacolele din 25 – 26 – 27 august au fost susținute de artiștii Operei Naționale Române din Timișoara (soliștii vocali și de balet, orchestra, corul și ansamblul de balet) alături de artiștii invitați: tenorul Eusebiu Huțan – solist al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca și dirijorii: Ciprian Teodorașcu de la Opera Națională București și David Crescenzi de la Opera Națională Română din Cluj-Napoca. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei ediții: artiștii talentați care ne-au învăluit cu măiestria lor muzicală și scenică, echipa tehnică și organizatorică și bineînțeles, publicului nostru drag pentru că ați fost alături de noi împărtășind bucuria acestor momente magice. Ne bucurăm că suntem înconjurați de o comunitate atât de vibrantă și dedicată muzicii”, declarat Opera Națională Română din Timișoara, organizatorul evenimentului.

Festivalul de Operă și Operetă a fost susținut financiar de către Ministerul Culturii și Consiliul Județean Timiș, prin intermediul programului TimCultura 2023. Acest eveniment a fost organizat în parteneriat cu Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, Asociația „Timișoara 2023”, și a beneficiat de sprijinul ISU Timiș și Inspectoratului de Jandarmi Timiș.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1181 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007187 (s)